Varsator

Vărsătorul(20 Ianuarie-18 Februarie) este semn de aer, care reprezintă simbolul intelectualității. el atrage colectivitatea, schimbul de idei și societatea prietenilor. 

Deşi este un semn de aer, el este un semn fix, putand fi comparat cu aerul comprimat. Vărsătorui nu este atat de schimbator ca celelalte semne de aer. Cel al Gemenilor este dublu și foarte schimbător; cel al Balantei reprezinta cele două talere pe care cea mai mică atingere le poate inclina. Vărsătorul de apă are mai multă uniformitate si continuitate.

Ca semn masculin, este fix și afirmativ. Altă dată, stăpânul acestui semn era Satum, care avea drept cuvânt aspra lege a Talionului. Astăzi, bagheta lui Uranus, cel de al doilea stăpân al Vărsătorului de apă, îmblânzeşte nota severă saturniană, aducând una de altruism, proprie epocei actuale. Graţie lui Uranus, omul își perfecționează constiinţa

și capătă o înțelepciune din ce în ce mai mare. Dobândeşte nişte vederi largi care n-au nimic comun cu umanitatea in general, aşa cum e concepută curent această umanitate.

Avem o stare spirituală de supraintelegerea mizeriei umane.

In general, caracterul acestor oameni este plăcut, prietenesc, liniştit, răbdător, hotărît, fidel, vesel, sincer, foarte sensibil la atențiuni, artist și rafinat. Simpatia și duşmănia lui este francă și puternică. Nici unul din semnele zodiacului nu înţelege mai bine natura omenească. Cuvântul devine chibzuit şi folosit cu pricepere în direcția prieteniei și tovărăşiei. Ca să ajungă la scopul ce și-l propun, nativii fac să vibreze în semnul lor, întotdeauna coarda sensibilă. Cei născuți sub semnul Vărsătorului, nu pot să trăiască fără prieteni, care sunt însăşi raţiunea lor de a fi. De altfel, parcă e făcut ca tot ce li se întâmplă în bine så fie prin ajutorul prietenilor. Ei se sfătuesc indelung cu prietenii in reuniuni intime și ajung la solutie printr-un fel de consultatie colectivă. Libertate, egalitate, fraternitate, acesta este „motto“ consfătuirilor lor.

Sunt foarte înaintați în conceptü, se interesează de ștințe și de invenţiuni.

Politica și religia ii preocupă mult, deşi adeseori au idei subversive.

Intr-un mod direct sau indirect, cei mai buni din ei, se interesează de progres şi de buna stare a societăți, caci, încă odată, nu există oameni cari sa inſeleagă mai bine suferinta semenului ca ei.

Nu vor sta la gânduri să provoace chiar revoluţiuni pentru a îmbunătăţi soartea popoarelor. Verbu "A sti" simbolizează curiozitatea lor, mereu trează.

Cea mai frumoasă calitate a lor este Universalitatea si defectul lor cel mai mare este Discutia.

Cand iese in evidentă această din urmă noţiune, omul are o mare dispozitie să contrazică şi atunci, sinceritatea pierde prin spiritul de controversă. Nativii au mari predispozitii pentru astrologie du

Copiii născuti in Vársător, vor trebui să fie educati in severul principiu al respectului dreptului altuia. Părinţii vor trebui să le supravegheze anturajul, caci ei au o tendinta de a se împrieteni şi a se asocia foarte uşor. Acesti copii au marea calitate de a înţelege logica unui lucru, aşa că îi vei putea intotdeauna convinge dacă motivele evocate de părintė vor fi juste.


Caracter:

        Nativii din Vărsător sunt cei mai indepărtati de contingentele materiale si cei mai aproape de perceptiunile suprapământeşti. Ei sunt intuitivi, simt apropierea pericolului, au o antipatie instinctivă pentru acei care le-ar putea face rău. Au visuri care se realizează şi inspirați care le dă mari daruri în artă, în poezie sau către cercetări savante. Ei pot fi chiar geniali.

Dacă tema este maleficiată, nativii vor fi naivi, creduli și mistici la exces. Ei urmăresc mai mult ideea decât banul. Dacă vor fi savanti, vor da preferinţă mai mult laboratorului, decât industriei lucrative.

Femeile au plăcere să se cultive, fără să dispretuiasca podoaba; au o conversaţie agreabilă, sunt discrete; mulțumindu-se cu resemnare şi filozofie, la putinul ce le poate da viata. Sunt mari amatoare de ocultism.

Viata va fi intotdeauna lipsita  de o adevarata fericire sau succes, fiind cei născuţi in Vărsător,  nu apartin lumei în care trăiesc ci aceeia care urmează să vină. Vor avea deci decepţiile pe care urmează să le sufere un astfel de soi de oameni. Vor fi însă, ajutaţi de prieteni și atunci Cerul le va darui, ori o fericire modestă, ori de vor fi oamenii de seamă, un succes strălucit pe planul social.


Boli:

     Nativii din Vărsător se socotesc printre temperamentele bilioso-sanguine. Două glande endocrine joacă un rol preponderent livinoral: lobul anterior al hipofizei și cel ai tiroidei. Aceste două glande însă, nu se armonizează intr-un mod perfect ; de aceea observăm adesea caracterul straniu al acestor nativi care parcă ar trăi pe altă lume. Partea cea mai slabă a organismului lor, o vom socoti nervii, iar aceea clasic expusă,  picioare.


Must do:

       Tu eşti mereu prinsă între întâlniri şi obligaţii (indiferent că sunt întâlniri de afaceri sau sociale) şi astfel se întâmplă des să pierzi din vedere scopul care ar trebui să-ți ghideze acţiunile: obţinerea unei diplome, sau a unei avansări, să faci parte dintr-un anumit cerc de prieteni, adică ceva obiectiv. Dar „pierderea" ritmului este un lucru foarte neplăcut pentru tine, dar pe de altă parte nu poţi face mereu față obligaţiilor tale.

Trebuie să recunoaştem că problema nu e simplă, pentru că, în timp ce în tinereţe totul se rezumă la o zi de „nervi”, mai târziu în viață acest stres se poate plăti mult mai scump:epuizare nervoasă, crize de isterie, boli „misterioase”. Dar nu trebuie să te sperii ! Trebuie să ai curajul să meditezi asupra acestor aspecte şi să recurgi la calm: aceasta este soluţia ta !