Taur

Taurul(20 Aprilie-20 Mai) este semn de pamant, care te face sa te gandesti la munca, rabdare si la simtul practic. 

Generalitati:

         Ca semn feminin, este rezervat, iar ca semn fix, ne desluseste incapatanarea si conservatorismul.

Guverneaza gatul, ceafa si urechile. Semnul Taurului constituie o baza solida si influenteaza persoanele perseverente si muncitoare. Ideea precumpanitoare a acestui semn este: a poseda.

Taurul lucreaza, sau dupa necesitate, sau dupa impulsul altuia. Te poti baza pe un Taur intotdeauna,cand e vorba sa te ajute cu o treaba. Directorul semnului fiind Venus, Luna fiind exaltata in semnul Taurului, iar ambii astri fiind reprezentantii confortului. Spirit de discernamant, prudenta, exteriorizare foarte putina, dar insa au o energie latenta cosiderabila.

Ca sa intelegem bine acest semn, trebuie sa  ne referim la simbolul acestuia, Taurul. Animalul este greoi, lent, puternic, mergand cu pasi grei, animal de povara, furios cand este provocat si linistit cand este lasat in voia lui. Daruieste obiceiuri bine stabilite si o fixitate in mersul ideilor. Ii lipseste initiativa, ca sa intreprinda ceva nou si nu poseda curajul  de a-si asuma o mare raspundere. Aceasta notiune reiese din caracterul conservator pe care acesta il detine. 

Se familarizeaza usor cu chestiunile tehnologice, bancare si agricole si este compentent in contabilitate si in expertize. Cea mai mare calitate este statornicia si cel mai mare defect, incapatanarea.

Parintii care au un copil in zodia Taur, vor trebuii sa infiltreze copilului obiceiuri bune, caci odata intrat pe un anumit fagas il va urma vesnic.


Caracter:

        Nativii din Taur sunt incantatori, iubesc placerile pamantului, mancarea buna, distractia. Isi creeaza usor prieteni. Oamenii sunt senzuali, abili cu femeile, ,,bon-vivanţi", având însă o generozitate deobicei limitată.

Femeile sunt bine echilibrate, credincioase, dar nu pot fi păcălite. 


Destin:

         Va fi orientat catre materialitate, si va cauta intotdeauna un fond de rezistenta, chiar bogatia, insa poate sa compromita sanatatea. La momentul oportun, in clipele dificile ale vieții, vor apărea prietenii.


Boli.

         Nativii din Taur au un temperament limfatico-nervos, si influenta zodiacala se exercită asupra lor prin intermediui hipofizei, cu predominarea, fie a lobului anterior, fie a celui posterior al hipofizei. Când lucrează lobul anterior, osatura este puternică, ceafa groasă și, ca moral, bunul simt primează. Energia este continuă și tenace. Munca e lentă, însă metodică. Când însă lobul posterior activează, talia este mai mică, trăsăturile mai dulci, membrele mai fine. Sentimentul și aptitudinile artistice sunt foarte dezvoltate.

In problemele de sanatate, in general, constelația Taurului guvernează: bolile de gat, amigdalitele, difteria, anghina, laringita, abcese la gat, sufocatia, apoplexia.


"Must do":


         Te simti implinita şi realizata numai intr-o anumita ,,realitate feminina”. Care este aceasta realitate? Atunci inseamnă ca, din instinct, ai satisfacut nevoia fundamentala a femeilor acesti zodii: aceea de a fi feminitatea intruchipată. O viata sigura, in casnicie si bucuria de a-ti creste copiii, nu-ti vor stirbi cu nimic farmecul, din contra, nici chiar atunci cand vei fi trecuta de prima tinerete nu te vei simti inutila si izolata. Nu te lasa atrasa de febrila lupta pentru putere, economica sau profesionala: nu ti se potriveste ! Bazeaza-te pe „diferente”, pe acele diferente intre sexe in care gasesti implinirea psihica.