Sobolan

Cei nascuti in anii: 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020, 2032, 2044, 2060


 • Numar de ordine - 1

 • Numele chinezesc - Shu 

 • Ore dominante - 23:00 - 01:00 

 • Directia semnului - Nord

 • Anotimp - Iarna

 • Luna - Decembrie

 • Semnul in astrologia occidentala - Sagetator 

 • Element - Apa


  Personalitatea Sobolanului


          Sobolanul este o persoana luminoasa, fericita si sociabila. In general, ii plac petrecerile sau orice alte evenimente. In place sa faca parte din cluburi exclusiviste si de obicei il vezi inconjurat de un cerc intim de prieteni. Ofera sentimente reale si sincere in relatiile cu familia si prietenii lui. Dar in acelasi timp, se agita in relatiile cu ceilalti oameni si in afaceri, pentru ca nu se poate eliberea cu usurinta de legaturile afective puternice o data ce le-a dezvaluit. Deci, nu poti fi sigur niciodata de starea lui de dispozitie.

Persoanele din zodia Sobolan sunt foarte rar zgarciti cand vine vorba de familia lor. Sobolanul are o familie tip echipa numeroasa. Poate este ceva adevăr în siguranță prin numar. Niciodată nu-și va face griji dacă va pune o farfurie la masa în plus și va permite rudelor apropiate, prietenilor să-i înconjoare casa și viața. De ce? Pentru că vicleanul Șobolan va fi capabil întotdeauna să găsească ceva pentru ei de făcut pentru a câștiga și a-i păstra pe lîngă el. Leneșii, cei eminenți și liber-profesioniştii vor fi deopotrivă puși la treabă rapid, in casa sa.

Generozitatea are și ea limitele sale, aveți încredere în eficiența Șobolanului. El păstrează secretele sale bine, dar nu este un expert la prășitul grădinii altuia atunci când e vorba de confidențe. Are foarte puține scrupule privind folosirea informațiilor vitale culese sau „Stoarse“ din greșelile altora.

Pentru că îi place să-și păstreze sentimentele în exclusivitate, puteți totdeauna să știți cand este supărat sau cand tinde să devină nervos. Unii dintre ei sunt absolut stresanti, enervanti. Pentru că Șobolanul este o persoană activă și foarte laborioasă, este iritat cel mai mult de lene și de pierdere sau eșec. Latura sa negativă îl face să iubească barfa, critica, comparația, scandalurile şi oscilațiile. Cumpără lucruri de care nu are de fapt nevoie și este adesea băgat în afaceri pînă peste cap. Cadouri vechi, amintiri, mormane de vechituri sentimentale le veți găsi adunate în camera și inima sa. El are tendinte de a fi vecinul care-şi bagă nasul în toate, chiar dacă cel mai adesea intenţiile sale par a fi bune. Are reputația de a fi un bun scriitor și nu este ceva surprinzător. Își face un ideal practic din a ști totul și despre oricine din oraș. Foarte atent la detalii, o bună memorie și este teribil de curios și indiscret.

Omul născut sub acest semn va reuși în tot ce va întreprinde pentru că se adaptează extrem de ușor situațiilor. 

Autoconservarea este foarte importantă şi prioritară și de regulă alege drumurile sau căile cu cele mai puține inconveniente. Dacă doriți să ieşiţi repede dintr-o încurcătură, urmați cursa Șobolanului. Are o alarmă interioară și un mecanism de apărare care rareori dă greș. Obstacolul său principal este o ambiție foarte mare. Încearcă să facă foarte multe în foarte puțin timp și asta are ca rezultat epuizarea energiilor sale. Dacă va putea să înlăture acest neajuns și perseverează în a-și termina ceea ce și-a propus, o persoană sub acest semn va fi bogată, ceea ce ar fi foarte corect, pentru că Șobolanul iubește banii!


  Viata profesionala

         

         Are capacitatea de a face față dificultăților și se simte cel mai bine dacă este criză, dezorganizare, instabilitate. Cu o judecată sănătoasă și veșnic în alertă, posedă o intuiție pătrunzătoare, clarviziune și perspicacitate în afaceri. Adversitățile pur și simplu îi servesc la ascuțirea simțurilor și este mereu ocupat cu o nouă schemă sau stratetie. Nu este nevoie să fiți îngrijorați de siguranta acestuia, pentru că totdeauna verifică ușa înainte de a intra  într-o afacere. Aceasta este valabil și în cazul în care trebuie să părăsească scena repede sau pe neașteptate.

Un Sobolan şef poate arăta o mare înțelegere pentru necazurile subordonaţilor sau pentru modul în care își practică meseria. În inima lui, îi pasă sincer de felul în care aceștia trăiesc; îi va vizita dacă sunt bolnavi și-și va face din problemele lor, problemele lui; atunci cand aceștia merită să le mărească leafa, el devine evaziv și zgârcit. Sunt necesare multe strangeri de maini și dezbateri colective atunci cand trebuie ca Șobolanul să împartă banii cu cineva.

Deși este echipat cu o capacitate înnăscută de a simți pericolul și de a ști cand să se oprească, are adesea o mare dificultate în înțelegerea propriei judecăți pentru că pur și simplu nu poate să treacă peste afacerile mărunte și așa-numitele „afaceri bune“. Dar, vai! va sfîrși căzînd în aceeași capcană veche. Nu va avea probleme în viață, dacă va putea să-și domine lăcomia și s-o elimine complet cînd va fi şef. În viața de toate zilele, zgîrcitul Șobolan va suferi cel puțin o pierdere mare financiară înainte de a învăța că avariția nu recompensează niciodată pe nimeni. Este foarte improbabil să întîlnești un Sobolan sărac și dacă totuși l-ați găsit, să fiți convinşi că cu resursele sale nu va rămîne sărac pentru multă vreme. Va fi total lipsit de caracter dacă nu va găsi oul din cuib ascuns pe undeva.

  

     Viata sentimentala


           Fiind adevăratul sentimental al ciclului, el nu este deplin atașat doar de copiii lui, ci și de părinții lui. Părinții cu copiii născuți în acest an pot fi siguri că vor fi respectați și ajutați de ei. Spre deosebire de Dragon care cere perfecțiune părinților săi, tanărul Șobolan va avea o încredere infinită în părinții săi, le oferă ceea ce ei doresc și le trece cu vederea defectele.

Pe lîngă entuziasmul arătat copiilor și soțului, femeia Șobolan este de fapt și o gospodină perfectă. Își va urma soțul și-l va ajuta în cariera lui; își va obliga copiii să învețe pianul, baletul, vioara și va avea atîtea activități sociale. 

Un soț din acest semn va fi un bun gospodar și îi va place să-şi petreacă vacanțele și timpul liber cu familia.

Ora de naștere joacă un rol important în viața lui.

Astfel, unul născut seara va fi mai agitat și va avea o viață mai obositoare (noaptea Șobolanul trebuie să cerceteze permanent pentru a-și găsi hrana), decat confratele său născut ziua, mai liniștit.

    

 • Sobolanul de metal (1900, 1960, 2020):

          Mai mult ca sigur o persoană idealistă în gandire, cu coloratură în vorbă și în acțiuni. Foarte emotiv, își poate ascunde simțămintele prezentandu-se ca o personalitate fericită și fermecătoare. În realitate este ușor atins de gelozie, furie, egoism și posesiune. Orizontul său se va baza doar pe ceea ce simțurile sale pot aprecia. Iubește banii dar nu va economisi și nu-i va păsa de cat cheltuie dacă obține lucru bun, de calitate. Știe cum să investească cu înțelepciune. Nu va fi la fel de romantic ca celelalte categorii de Sobolan, dar poate fi senzual și moralist în același timp. Ii place să impresioneze și casa sa, atat cat se poate, va fi splendid decorată. Iubește drama și procesiunile, avand gusturi clasice. Va fi înclinat probabil pentru sport(ex: atletism). Dacă va reuși să-și domine pornirile, va avea succes, făcandu-se remarcat și iubit de ceilalți oameni. De regulă va avansa doar prin influența cercurilor din care face parte.


 •  Sobolanul de apa (1912, 1972, 2032):

        Acest tip are predispoziții spre activități intelectuale şi aplicații ale proceselor de gîndire. Psihicul său este excelent și se înțelege bine cu oamenii de toate categoriile. Va fi respectat și capabil să-și lanseze talentul datorită maturii sale înțelegătoare și conformiste. În abordări, este conservator și tradițional preferand să înoate o dată cu valul, decît să se lupte cu el. Totuși, este calculat și perspicace. Își va manifesta toate calitățile necesare pentru a domina prin influenţa sa zonele care i se par importante. E conştient de ceea ce doresc sau nu doresc alţi oameni și știe să se facă plăcut altora cu poziții și care-l pot ajuta. Nu pare a fi omul care să facă discriminări și vorbește oricui dorește să-l asculte. Acest lucru îl poate băga în probleme.


 • Sobolanul de lemn (1924, 1984, 2044):

          Un tip de Sobolan progresist, orientat spre succes si foarte amical care va incerca sa exploreze orice si va gasi o buna utilizare oricarui lucru cu care vine in contact. Are o bună cunoaștere și intelegere asupra funcţionarii SISTEMULUI și-l poate face să muncească pentru el. Este lucid și mereu in descoperirea lui "DE CE?" şi a lui „DE UNDE ?". Deși e egoist, se poate face agreabil si este foarte apropiat de ceilalți pentru că are nevoie de admirația și aprobarea lor. Are proprile-i principii şi ştie ce vrea. Este foarte strict cu prioritățile, dar poate fi flexibil pentru a-şi rezolva scopurile. 

Iubește siguranţa şi mereu este ingrijorat in privinţa viitorului, care reprezintă singura motivație pentru care muncește din greu. Aparent exclude orice comunicare confidentiala si este probabil foarte competent in ceea ce face. Este si un bun povestitor. Poate lansa idei si proiecte eficiente şi va avea puține dificultăți în a găsi sprijin pentru aventurile sale.


 • Sobolanul de foc (1936, 1996, 2056):

           Acesta este un Șobolan dinamic și curtenitor, căruia îi încetează să înceapă sau să conducă o nouă campanie pentru dreptate și bună înţelegere. Ii place să călătorească, să poarte haine după moda veche, este deschis şi are o fire agresivă. Poate fi de asemenea cel mai generos dintre Sobolani. Deşi este energic și idealist, îi lipsește simțul diplomației și poate rata din încăpățînare obținerea suportului pe care-l caută. Nu e un tip prea disciplinat, se va conduce mai mult după cum îi spune inima decît mintea. Pe cît de devotat este casei și familiei, pe atît de liber este de a pleca oriunde și oricînd, dacă se simte prea constrîns, şi va alege orice țară deschisă, liberă. 

Este independent și foarte angajant. Dar pentru că nu va fi mulțumit să-și urmeze drumul drept al vieții, norocul său se poate schimba adesea și uneori drastic dacă este prea nerăbdător.


 • Sobolanul de pamant (1948, 2008, 2068):

           Acest tip se va maturiza devreme. Pentru el, fericirea si mulțumirea există doar prin disciplină și siguranță. Se va strădui să-şi dezvolte trăsături pozitive și să fie recunoscut pentru talentul său. Este foarte realist şi nu crede în visuri strălucitoare și în lamentāri. li place să aibă relaţii bune cu oricine și preferă să muncească într-un loc sau într-o loiali. Poate să fie ,,zero" într-un domeniu, dar este conştiincios cu munca lui. Latura negativă: poate fi, de asemenea, foarte conştiincios în realizări, dogmatic și intolerant cu ceilalți, mai ales dacă are mult de furcă pentru aducerea lucrurilor la matca pe care o dorește el. Ține foarte mult la reputația sa și la imaginea pe care o are in public, dar este cald și protector cu cei pe care-i iubeşte. 

Are un standard de viață ridicat și adesea își compară succesul cu cel al contemporanilor săi. Poate deveni prea practic și prea zgarcit cu banii. Nu joacă niciodată și rar are noroc. Astfel, averea lui va crește lent dar sigur. Adoptă reguli și modele de lucru și așteaptă să facă la fel și cei cu care lucrează.


    Ascendentul orei de nastere:

 •   23 - 01 (Sobolan) ~ Fermecator si arogant. Viata de familie minunata. Un bun scriitor, compozitor.

 •  01 - 03 (Bou) ~ Se descurca prin munca si are perspective serioase. Dominat de caile atragatoare ale Sobolanului, dar instinctele sale sunt retatezate de precautia Boului.

 •  03 - 05 (Tigru) ~ Agresiv si coltos, un super realizator. Totul va fi bine daca va stii sa isi salveze banii, pe care Tigrul din el ii va captura.

 •  05 - 07 (Iepure) ~ Poate fi docil si direct, dar caile sale calculate se vor imultii. Farmecul SObolanului si viclenia Iepurelui vor fi greu de invins.

 •  07 - 09 (Dragonul) ~ Va fi expansiv, cu o inima mare. Va va amana, dar va regreta mereu acest lucru. Puterea Dragonului, si talentului Sobolanului de a face bani il vor ajuta sa aiba mari succese in afaceri.

 •  09 - 11 (Sarpe) ~ Va avea o mulțime de admiratori. Se va strecura atat în buzunarul dumneavoastră cat şi în inima dumneavoastră. Șarpele îl face prudent la pericolele ascunse. Il face viclean si ascuns.

 •  11 - 13 (Cal) ~ Elegantul și curajosul Șobolan va avea mult de riscat în viață. Căile nestatornice ale Calului ii pot produce o viaţă intimă aventuroasă. Va fi purtat de valul succesului sau va fi la marginea falimentului.

 •  13 - 15 (Capra) ~ Prea sentimental. Totuși, căile de a face rost de bani sunt modeste dar presărate de bun-gust și rafinament. Va fi adeptul culegerii favorurilor celor mai puternici.

 •  15 - 17 (Maimuta) ~ Combinație foarte activă. Cunoaște orice truc și nu va ezita să-l folosească. E mai puțin sentimental și are un simţ fantastic al umorului.

 •  17 - 19 (Cocos) ~ Foarte inteligent și capabil dar foarte arogant. Șobolanul va lupta să-și salveze banii, iar Cocoșul să-i cheltuiască în afaceri. Se poate descurca de minune aratand calitățile de bun administrator în afaceri cu banii altora.

 • 19 - 21 (Caine) ~ Aceasta combinatie este favorabila jurnalistilor, scriitorilor, filozofilor.

 •  21 - 23 (Mistret) ~ Un tip scrupulos, foarte ezitant in fata situatiilor ideale ce i se ofera in viata. Daca este naiv, va muncii fara recompense.


    Compatibilitatile Sobolanului


    El Sobolan, ea...:

SobolanDouă ființe apropiate, casnice, afectuoase și conștiincioase care vor suferi periodic de influența puternică a personalității celuilalt. Doi oameni calculați, alarmiști și care se vor „urmarii“ unul pe altul, dar nu chiar ca în filme. Nici un conflict. Relatie potrivita si profitabila. Compatibilitate intr-un grad mare, chiar foarte mare. Vor lucra doar in echipa.

Bou ~ Cuplu excelent in afaceri si in casatorie. Intelegere si iubire reciproca. Foarte multumiti unul de altul. O combinatie extrem de fericita, din toate punctele de vedere. Mai ramane doar si doar sa spuna marele "DA".

Tigru ~ O pereche buna, chiar reusita, daca ea "scapa" de neconventional si imprevizibil, iar el este mai putin critic la adresa ei. Altfel, doar se vor tolera, o vreme. Fara conflicte dar nici cu prea multa atentie. Vor mentine o relatie modesta, dar nu foarte buna.

Iepure ~ O legatura care nu va multumi ambele parti pe deplin. Relatii amicale, fara dificultati, dar pana la un punct. Nu vor fi prea aproapiati si nici nu va dura mult.

Dragon ~ Aceasta pereche nu va avea nici o piedica in viata. Relatie foarte buna, excelenta pentru casatorie sau afacere. Vor avea impreuna un succes mare, fericire, prosperiatate.

Sarpe ~ O combinatie a doi oameni posesivi si materialisti. Fiecare are admiratia celuilalt, iar drumul in viata este bine calculat si bine aranjat. Succes impreuna, deci nu ezitati.

Cal ~ Un mare NU! Caractere complet opuse. Puternice conflicte in afaceri si in dragoste.Un sfat: nu va irositi timpul!

Capra ~ Nu aveti prea multe in comun. Doar daca aveti o avere apreciabila si o rabdare de fier pentru a face fata capriciilor ei, puteti incerca.

Maimuta ~ Cuplul  pentru care nu s-a facut nici un film sau roman de dragoste, pentru ca fericirea lor este extraordinara. Compatibilitate excelenta, plina de succes. Exista multa intelegere si respect reciproc.

Cocos ~ O legatura banala, plictisitoare, cu dificultati in comunicare. De critica si firea ei cicalitoare nu veti scapa.

Caine ~ Respect reciproc, fara lupte pentru putere. Vor colabora pentru bunul comun. Perechea ideal obtinuta doar prin compromis.

Mistret ~ Relatie fericita, fara opozitii de personalitate. Vor avea aceleasi scopuri.Doi oameni plini de viata.