Scorpion

Scorpionul(24 Octombrie-22 Noiembrie) fiind un semn de apa, simbolizează lichidul în repaus, concentrat, stătător, contrar Racului, care infăţişează apa curgătoare. Emoțiile sunt vii si exercită o presiune considerabilă, fiindcă semnul este sub puterea planetei Marte. E, ca și cum am avea de aface cu o apă care fierbe şi care isi cată drum prin actiunea căldurii.


Generalitati:

Fiind un semn fix, Scorpionul munceste fără odihnă, până ce obstacolul a fost invins. Mijloacele ce le întrebuinţează sunt cu atât mai incete, cu cât scopul estedificil de atins. Pândește momentul favorabil acțiunii. Ca semn feminin, Scorpionul este receptiv şi meditativ. Guvernează organele generațiunii. Resursele sunt imense, iar ideile abundă, stăpânite insă de o energie ţinută în rezervă, pentru a fi folosită la timpul oportun.

Verbul care caracterizează semnul este "a dori".

Prezidând la înrâurirea casei a VIII-a, care este casa mortii, semnul acesta dă lumii mari chirurgi sau doctori care vor sustrage umanitatea de la moarte prin mijloacele ştiinţei. Semnul mai influenţează pe ingineri, pe lucrătorii metalurgi şi pe soldatii de război.

Sunt două categorii de oameni-scorpioni :

1. O primă categorie sunt aceia situati pe un plan înalt, pe culmi înconjurate de aureola unii soare invizibil. Omul este ca vulturul,  care cu un ochi sigur cercetează spaţiul și judecă de departe lucrurile pământeşti, cu vederea limpede a aceluia care s-a despărțit de tot ceea ce este aici, jos.

Va fi virtuos, just, demn, onorabil, sublin şi va avea o conştiinţă proprie.

2. A doua categorie va trăi într-o lume restrânsă, omul se va târî ca scorpionul, ca şarpele, ca un crocodil; se va complace într-un mediu care musteşte de putreziciune. Dinți ascuțiți şi venin! Persoana va avea instincte josnice, va fi invidioasă și va asculta numai de răzbunare. Va jigni ușor si mereu pe alţii, dar nu va suferi jignirea altuia. li va lipsi tactul în tot ceea ce face şi va proceda brutal.

Cea mai mare calitate, care se poate atribui oamenilor-scorpion, este ingeniozitatea, iar cel mai mare defect este invidia cu toate consecinţele ei.

Firea este dintr-o bucată și e cu neputinţă să impui unui atare nativ. El va fi mândru și va crede cu tot dinadinsul că părerea lui este cea mai bună din toate.

Omul se va apăra când va fi contrariat și o va face dacă nu prin căi de fapt, cel puțin prin ironie, atunci când nici nu te aștepti. Marte este transant, iar Scorpionul inţeapă !

Cei cari au cele mai bune gânduri dintre ei, sunt asa de categorici in manifestările lor, incât iti dai seama de îndată, că există o putere, de o natură aspră, care are nevoie de a-şi creia, spre a se deslănţui, un drum cu forta.

Educatorii şi părinţii copiilor născuţi sub semnul Scorpionului, vor trebui să propovăduiască moderațiunea si respectul dreptului altuia; nu va trebui să li se facă numai decât pe plac.

Acești copii posedă simţul datoriei și atunci se va veghia ca ei să-și îndeplinească datoriile faţă de altul, fiindcă, ei, la rândul lor, pretind acelaşi lucru de la altii. Vor fi deprinși a nu asupri pe ceilalți copii. Dacă se va evidenția in aceşti nativi partea cea rea a Scorpionului, părinţi vor avea grijă să nu-i îndrumeze către o vocaţiune care ar da ocazia unor acţiuni ilicite, fiindcă predispozitia este gata indrumată către distrugere și atunci vai şi amar de o asemenea viaţă.

Oricare ar fi tipul zodiacal, bun sau rău, nativul va avea o putere magnetică considerabilă: cei mai buni magnetizatori şi hipnotizatori se recrutează din oamenii-scorpion.

Sexualitatea este excesivă și adeseori ea işi va gasi o sublimare in artă sau ştiinţă.

Nativii aceştia nu pot fi diplomati, căci ei ştiu ce vor şi merg la tel, fără drum ocolit. Sunt dictatori născuți, fie in viata ordinară, fie in capul unei naţiuni.

Abuzul sexual este probabil din cauza vitalităţii puternice al acestui semn, iar adeseori, moravurile sunt uşuratice.

Misterul morții și al fortelor necunoscute, conduc pe nativ, ca să studieze şi să cultive ocultismul.

Ajuns la capătul existentei pământeşti, omul recoltează, în general, fructele muncii sale. De aceea, se stabileşte o corelaţie între semnul Scorpionului și ideea de pensiune, de moştenire sau de dobândă.

Vom mai avea deci un contrast cu semnul Taurului, care reprezintă mai mult banul câştigat și cheltuit cu incetul.

Nativul din Scorpion poate să ia pe mână orice fel de afaceri, fără să beneficieze de nicio susţinere şi să scoată maximum de foloase din puterea muncii lui. Nicio dificultate nu-i pare de neinvins. Scorpionul este in fine predispus la critică.


Caracter:

     Nativii din Scorpion sunt violenti, autoritari, răzbunători și ambițioși. Ei pot să aibă şi o fire excelentă și atunci vor lua focul in brate ca să apere un prieten, så ocrotească pe cel slab. Se ofensează foarte uşor, nu iartă niciodată şi aşteaptă ani de zile ocaziunea să se răzbune. Au sânge rece, sunt foarte putin sensibili şi nu rare ori vom găsi printre ei mari chirurgi sau chiar persoane care vor avea o plăcere deosebită să taie animale de vii.

Bărbaţii sunt îndrăzneți, batjocoritori; pot fi incân- tători faţă de prieteni, insă sunt de o susceptibilitate aproape bolnavă şi, odată ofensați, devin de o violentă extremă. Nu e bine să le fii duşman.

Femeile au caracter rau, le place să mintă, să facăintrigi și să dea loc la situaţiuni imposibile. Banul le fascinează. Când iubesc un bărbat, ele se tranform; sunt exigente, exclusive, dar se daruiesc trup şi suflet partenerului. 


Destin:

        Viata este agitată. Voiajuri numeroase şi la mari depărtări. Banii vin adesea de unde nu te aștepți. Lovituri si răni, probabile, in cursul vieţii. O existență plină de lupte continue, dar care in orice caz se prezintă interesanta.


 Boli: 

    Nativii din Scorpion aparţin temperamentului limfatico-sanguin. Glanda endocrină, care-i guvernează este tiroida, a cărei secreţie, tiroidina, este hormonul sforţării puternice și continue.

Scorpionul cârmueste organele de excreţie, adică acelea care elimină arderile sau produsele de prisos ale organelor.

Vor fi predispozițiuni : la guturaiuri cronice, la boli interesând porțiunea terminală a intestinului gros, fistule, hemoroizi, mâncărimea organelor genitale, gonoree, prostatită, sifilis, etc.


Must Do:

      Un conflict psihologic pe care-l respingi sau pe care nu-l poţi accepta, unele „probleme” pentru care, după părerea ta nu există soluție – iată care sunt cauzele, reale sau imaginare, care-ți pot distruge scutul defensiv şi te pot conduce către stări de anxietate patologică care, la nivel somatic, se pot manifesta prin tremur, palpitații,irascibilitate, proastă dispoziție, mâini şi picioare reci, greutate în concentrare. Ai observat cât de lungă ar putea deveni această listă? În astfel de cazuri, prima ta reacţie ar putea fi aceea de fugă, de renunţare la luptă, dar... Dar nu uita că această „şmecherie" ar rezolva numai temporar şi aparent problemele tale, în vreme ce adevărata cauză ar continua să lucreze” la un nivel mult mai adânc. Care este soluţia? Înarmează-te cu curaj şi înfruntă una câte una, dar cu hotărâre, fiecare situaţie şi persoană în parte. Acesta este singurul mod pentru a scăpa cu adevărat de ceea ce te apasă.