Sarpe

Cei nascuti in anii: 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025, 2037


 • Numar de ordine - 6

 • Numele chinezesc - She 

 • Ore dominante - 09:00 - 11:00 

 • Directia semnului - SSE

 • Anotimp - Primavara

 • Luna - Mai

 • Semnul in astrologia occidentala - Taurul

 • Element - Foc


   Personalitatea Sarpelui


              Persoana Șarpe este cel mai profund și mai enigmatic ganditor din tot ciclul. Este înzestrat din naștere cu o înțelepciune spre propriul bine. Este un mistic în toată regula. Plin de grație și cu vorba caldă, îi plac cărțile bune, mancarea, muzica și teatrul de bună calitate. Va gravita în jurul tuturor lucrurilor fine din viață. Cele mai frumoase femei și cei mai puternici bărbați înclină să aparţină acestui semn. Deci, dacă sunteți unul din apropiații Șarpelui, atunci sunteți într-o companie bună. O persoană sub acest semn nu va avea încredere decat în propria judecată și nu comunică foarte bine cu ceilalți. Poate fi cu totul mistic sau transpus psihic sau pe de altă parte total inclinat catre placeri sexuale. Oricum ar fi, el nu ascultă decat de propriile-i reflecții și nu de alte sfaturi. Cel mai adesea va avea dreptate în ceea ce-l privește!

Ca și Dragonul, Şarpele este un semn karmic. Viața sa se va termina în glorie sau tragedie, după cum dictează acțiunile sale trecute. Și deși va nega totdeauna, gandirea sa sofisticată ascunde multă superstiție. Oamenii de sub alte semne întarzie sau amană plățile pentru viața viitoare (dacă și-au ales asta drept credinţă), dar Şarpele este destinat să-şi plătească toate datoriile din viață înainte de a o părăsi! Poate de neobişnuit de intens și are ambiția de a stabili „scorul general“ în mod conştient sau nu, în tot ceea ce face. Nu este posibil ca un astfel de om să fie necăjit de probleme financiare. Este un norocos că are tot ce-și dorește. Dacă fondurile sale au scăzut, el va remedia situația pentru că este foarte bine ,,echipat" pentru asta. Totuși, el nu trebuie să rişte jucand, altfel va sfarși în sărăcie. Dacă a suferit cumva pierderi remarcabile, fiți siguri că nu i se va mai întampla data viitoare. Șarpele învață repede. El poate recupera cu o viteză ameţitoare și de regulă este foarte prudent și viclean în afaceri. Dacă în copilărie și tinerețe a suferit mult din cauza sărăciei sau a privațiunilor, nu se va mai putea redresa vreodată. El poate deveni fanatic după bogăție și se transformă într-un om lacom, zgârcit și mizerabil. 

Este o fire sceptică dar, spre deosebire de Tigru, tinde să-și păstreze suspiciunile. Își tăinuiește cu grijă secretele mai ales că multe dintre ele sunt de-a dreptul cutremurătoare. Elegant în vorbire, îmbrăcăminte și maniere, el nu se complace în discuții sterile, sau în frivolități. Poate fi generos cu banii săi, dar este cunoscut a fi nemilos, crud atunci cand dorește să atingă un scop important. Nu se va liniști pană ce nu va elimina pe toți adversarii care-i stau în cale. Unii dintre Şerpi pot avea un mod de a vorbi leneş sau încet, dar asta nu reflectă în nici un caz viteza lor de deducție sau acțiune. Astfel, ei pot să cantărească lucrurile, să stabilească și să-și formuleze propriile puncte de vedere. În general, sunt foarte atenţi la ceea ce spun. Nu este deloc sigur că trăgand o linie poți prezice cat de departe va merge sau va ajunge Șarpele. Creierul său nu se oprește niciodată din marcare pas cu pas și el poate fi nemaipomenit de insistent.

Toti Şerpii au simțul umorului. Desigur, fiecare are „marca“ sa: unii preferă să fie seci, alţii sardonici, batjocoritori, sclipitori sau chiar diabolici în același timp. Cel mai bun moment pentru a-l observa este atunci cand el sau ea sunt forțați. Dacă este într-o criză, poate să arunce o glumă pentru a mai înveseli atmosfera. Chiar și cand e doborat de multe necazuri, Şarpele nu-și va pierde sclipirea. Uneori orientalii privesc Șarpele ca pe o creatură supranaturală cu o tușă de sinistru. Asta din cauză că lipsește o lungă perioadă și renaște schimbandu-și pielea, de fiecare dată devenind mai mare. Aceasta simbolizează capacitatea de a renaște și de a scăpa dintr-un conflict cu o vigoare refăcută. De acum, trebuie să trageți concluzia că nu e bine să aveți de-a face cu Şarpele dacă nu sunteţi pregătit pentru această întîlnire. Ceea ce este mai complicat este faptul că sub seninătatea sa, este mereu în gardă, gata să atace. Masca sa calmă nu-i trădează niciodată simțămintele. El știe și-și planifică mişcările bine, în avans. Are voință și-și va menține poziţia pînă la final chiar dacă e dramatic.


   Viata profesionala

   

         Filozof, teolog, artist in politica, siret on de afaceri. El poate negocia tot ce se poate imagina..Pot afișa aceeași ardoare în urmărirea unei afaceri mult ravnite și pentru cucerirea afecțiunii pană la ultima bătaie a inimii. Acești oameni duc o viață periculoasă, plină de excitante și intrigi, mai ales aceia care au o nepotolită poftă de putere și de publicitate. În momentele de necazuri şi supărări, Şarpele este un bastion de putere pentru că își menține trează prezența de spirit. Poate face față veștilor proaste și dezastrelor cu mult aplomb. Are un profund simț al responsabilității și un nesecat izvor de scopuri de înfăptuit. Această constantă ardoare de a face ceva, cuplată cu o mască hipnotică naturală, îl pot duce pe cele mai înalte culmi ale puterii.


   Viata sentimentala

  

        Sunt persoane care iubesc cu pasiune. Sunt de asemenea cunoscuti ca oameni cu ochi alunecatori.  Ţineţi minte că este unul dintre cele mai tenace semne ale ciclului. In relațiile cu ceilalți este foarte posesiv și gelos, el privește pe toată lumea cu o anume doză de neîncredere. Nu va ierta pe nimeni care și-a încălcat o promisiune sau il inseala. Este de asemenea predestinat să fie nevrotic, chiar paranoic cand teama cuprinde pe cei apropiați și apar suspiciunile de ambele părți. Cand mania îi este starnită, ura sa nu mai cunoaște limite. O ostilitate rece va fi afișată de către el în locul unui schimb de cuvinte dure. Mișcările lui nu sunt previzibile. Mintea sa poate calcula orice și are puterea să aștepte pană cand momentul răzbunării e potrivit.


 • Sarpele de metal (1941, 2001, 2061)

       Acest tip va avea o gandire calculată și inteligentă și o voință foarte puternică. Înarmat cu gusturi diferite și un ochi versat pentru a căuta ocaziile favorabile, poate fi un complotist singuratic. Ii place să se miște iute și în liniște. Se va aranja într-o poziție foarte stabilă înainte ca dumneavoastră să puteți să-l opriţi. Va dori mult luxul și viața ușoară. Apoi se va dedica urmăririi bogăției și puterii. Ideile sale sunt clare și de perspectivă și va aspira la tot ceea ce e mai bun. De departe este cel mai taciturn și discret tip, evaziv și încrezut. Din acest motiv, suspectează adesea pe ceilalți de acțiuni ascunse, uneori chiar în pragul paranoiei. În ciuda capacității sale de a obține putere și influență, el va avea o invidie permanentă și va încerca neîncetat să învingă pe adversari, prin mijloace cinstite sau necinstite. Îi vine greu să accepte înfrangerea sau căderea. Posesiv, dominator și-n același timp deosebit de necomunicativ, își va marca din tinerețe drumul în viață și și-l va urma cu pasiune. Poate fi generos și sociabil cu ceilalți dar totdeauna în mod defensiv.


 • Sarpele de apa (1953, 2013, 2073)

       Așa cum apa se prelinge practic prin orice barieră, tot așa și Şarpele de APĂ va stăpani prin influențarea celorlalți, datorită perspicacității sale. Acest tip inatacabil este dotat cu o puternică mască mistică și o fire indiscretă. Viclean, materialist și pus pe afaceri, el posedă mari capacități de gandire și putere de concentrare. Poate încropi repede un divertisment și poate înlătura chestiunile neesențiale, în favoarea unui plan general schițat. Niciodată nu-și ia privirea de la scopurile sale și nu pierde contactul cu realitatea. Artistic și învățat, acest tip de intelectual este de asemenea practic. Este adeptul conducerii oamenilor ca și al finanțelor. Pare o fire imperturbabilă dar de fapt el are o bună memorie și abordează în permanență o nemulțumire a propriului destin.


 • Sarpele de lemn (1905, 1965, 2025)

       Un tip serios, cu o înțelepciune recunoscută și o înțelegere profetică asupra cursului evenimentelor, în special a celor istorice. Are nevoie de a-și completa cunoștințele, iar în sentimente va fi constant și îngăduitor. Dorește o stabilitate emoțională și o siguranță financiară. Acest tip se exprimă corect și poate fi un vorbitor foarte elocvent. Elementul său fix (foc) îl face un tip foarte interesant. Va străluci ca un far atrăgand, în loc să urmărească obiectele și oamenii de care are nevoie. Un tip pedant căruia îi place opulența. Poate fi foarte vanitos în ceea ce privește fizionomia personală. Pentru că tânjeşte după admirația și aprobarea publicului, va face tot posibilul să-și realizeze un succes durabil și pe scară mare. Este un tip bine informat, dar adună cunoștințe nu doar pentru el, ci și pentru a le pune la dispoziție pentru uzul general. Cu o bună judecată, discreție și un simţ ascuțit al valorilor, va fi un superb acționar și un bun apreciator al lucrurilor fine. Iată un tip ascultător, care va fi foarte aproape de arenă, muzică, teatru și de tot ceea ce este frumos pe Pământ.


 • Sarpele de foc (1977, 2037)

       Un tip activ și dominator. Depune eforturi susţinute pentru a câștiga marele public și încrederea acestuia. E plin de încredere și de puterea de a conduce. Oamenii vor vota pentru acest tip, dacă decide să urmeze o carieră politică. Deși va întruni mari forumuri pentru a solicita sau stabili punctele de vedere ale majorității, el este teribil de suspicios prin firea sa și nu are totală încredere decat în propria persoană. Este pornit întotdeauna să condamne sau să cenzureze. Adesea se izolează într-un cerc de prieteni și admiratori. Puternica sa dorință de faimă, aproape maniacală, sau pentru bani și putere îl vor face să insiste pentru rezultate concrete. Perseverând și neadmițând nici un compromis, își va îndrepta privirea spre cele mai înalte culmi ale puterii și, odată ajuns în varf, se agață de putere definitiv. Este cel mai senzual, înfocat și gelos tip. Va afișa o iubire sau o ură excesivă și va fi preocupat doar de el. Sfarșitul lui va fi adesea tragic.


 • Sarpele de Pământ (1929, 1989, 2049)

        Un tip cald și spontan care-şi va forma încet dar corect părerile despre oameni. Mai principial, persistent și sociabil, va fi capabil să comunice cu oamenii și să lucreze efectiv într-un grup social. Dotat cu o viziune de ansamblu și cu ambitie, de bază pentru un Șarpe, el poate să aibă control și să sară peste necazuri în timpul haosului, panicii și confuziei. Nu va fi foarte usor de intimidat și poate refuza să fie influențat de mulțimea de oameni. Își va rezerva dreptul la propria-i judecată. Va fi un tip plin de farmec și de grație, rece și calm, va fi loial prietenilor săi și va avea o armată de suporteri. Conservativ cu banii, sistematic și muncitor, va reuși cu succes în domeniul bancar, asigurări, investiții și va face față nevoilor sale din resursele proprii. Un tip care-și cunoaște limitele și care va fi atent să nu se întindă prea mult.


    Ascendentul orei de nastere:

 • 23 - 01 (Sobolan) ~ Un tip afabil, duios, care poate sa devina si exasperant. Este pasionat in orice face, inclusiv cu banii lui.

 • 01 - 03 (Bou) ~ Incăpățanare ascunsă de farmec și o fire derutantă. De două ori mai formidabil dacă ar avea voința și rezistenţa Boului.

 • 03 - 05 (Tigru) ~ Un tip cu o personalitate multilaterală și caldă. Amandouă semnele fiind superioare, ar fi foarte bine pentru dumneavoastră să ignorati acuzațiile sale de ultimă instanţă.

 • 05 - 07 (Iepure) ~ Blând și sfios, dar mușcătura sa este otrăvită. Nu va face niciodată afaceri proaste.

 • 07 - 09 (Dragonul) ~ Un tip cu amprenta socialismului și a filantropiei. Înțelepciunea și puterea îl fac capabil pentru reforme durabile. Angajarea sa este totală, fie în bine, fie în rău.

 • 09 - 11 (Sarpe) ~ Posesiv, enigmatic, foarte profund. Nu vă veți da seama de asta niciodată, așa că nu încercați. Singurul lucru pe care puteți conta este că atunci cand el obține ceva ce a urmărit mult timp, nu-i va mai da drumul niciodată.

 • 11 - 13 (Cal) ~ Un tip plin de veselie care va vedea doar partea luminoasă a vieţii. Pot produce tipi play-boy sau play-girl de cel mai înalt rang.

 • 13 - 15 (Capra) ~  Un tip artistic, cu un fler impecabil. Foarte important, el știe cum să-și susțină gusturile rafinate. Firea sa vicleană va fi mascată de natura dulce a Caprei.

 • 15 - 17 (Maimuta) ~ Un geniu nervos, incredibil de pisălog. Înțelept, plin de farmec și inteligent. Nu trebuie să riște niciodată, căci nu va caștiga!

 • 17 - 19 (Cocos) ~ Tipul de conducător de bande, cu porniri evidente spre puterea absolută. Este foarte insistent.

 • 19 - 21 (Caine) ~ Un tip loial, plin de speranţă, avand mult din convingerile puternice ale Cainelui și din moralitatea acestuia. Posibil să devină intelectual de rang înalt.

 • 21 - 23 (Mistret) ~ Vin, femei și muzica; iată tipul care ştie într-adevăr să trăiască, dar este încă destul de viclean. Influenta Mistretului il poate face uneori mai credibil.


Compatibilitatile Sarpelui


    El Sarpe, ea...: 

SobolanDaca nu aveti secrete si nu sunteti un om ascuns, atunci paradisul se va muta in casa ta. Relatie plina de satisfactie. 

Bou ~  Un cuplu superb, adevarat si foarte fericit. Alte cuvinte sunt de prisos.

Tigru ~ Conflicte si sentimente de ura. Nu veti descoperi nici un dialect comun.

Iepure ~ Un cuplu egoist, fiecare e pentru el, iar acest lucru nu va convine. Nu este loc de o relatie.

Dragon ~ Mai mult o alianta decat o relatie de dragoste. Miza trebuie sa fie consistenta pentru a se realiza.

Sarpe ~ Fara secrete, fara gelozie si totul este perfect. Un cuplu foarte puternica si necrutatoare. Viitorul va apartine.

Cal ~ Relatie rece sau distanta, nu au prea multe in comun.

Capra ~ Daca va este mila de ea, lasati-o in pace. Daca nu, asumati-va raspunderea. Maimuta ~ Mai mult o competitie, decat un partener. Feriti-va de ascutimea mintii ei diabolice. Nu se inteleg unul pe celalalt.

Maimuta ~ Nu este o relatie prea buna. Prea multe certuri si conflicte daca nu exista un pic si de compromis.

Cocos ~ Relatie excelenta pentru o relatie, mariaj si afaceri. Se inteleg perfect si au incredere  unul in altul. E perfect!

Caine ~ O relatie rece. Poate doar amical, fara conflicte mari.

Mistret ~ Fiti mai putin agresiv si lucrurile vor merge normal, altfel va fi o relatie plina de conflicte puternice.