Sagetator

Sagetatorul(22 Noiembrie-21 Decembrie) este un semn de foc, dar cel mai cumpătat dintre semnele de foc ale zodiacului. 


Generalitati:

        El nu este impulsiv, ca Berbecul, sau autoritar, ca Leul. Energic, viu și entuziast. Uşor şi sprinten. Fiind guvernat de Jupiter, va fi orientat, ca şi arcaşul care ţinteşte cu săgeata in infinit, către ideal.

Sagetatorul este pozitiv și puternic, iar în calitate de co-frate cu semnele de foc, Berbecul şi Leul, are ceva propriu: nu este stăpânit numai de intelect sau de jovialitate, ci de un puternic spirit filozofic. Sagetatorul dă marii sportivi, cărora le plac jocurile in aer liber, acolo unde este cea mai mare animaţie.

Persoana influenţată de acest semn, generoasă, spontană, ambițioasă, miloasă, voioasă, sinceră şi sigură de sine însăşi. Mare plăcere pentru călătoriile lungi. Spirit conservator, promptitudine in hotăriri şi precizie in comandă. Semnul este însă suplu, și pe cât poate să ordone, tot pe atâta poate să și asculte. Caracterul este vesel şi optimist; amicii sunt fideli. Simțul locomoției este foarte pronunţat. Omul nu poate sta pe loc, are nevoie de mişcare fizică și dacă este constrâns la vreo ocupațié sedentara va trebui neapărat să se distreze, căci nemişcarea il torturează.

Simbolul Sagetatorului ne sugerează o dublă semnificație în caracterul nativului, căci Centaur, fiinţă jumătate om, jumătate cal, se prezintă pe două planuri : cel animal şi cel profund uman, ideal.

  a) Partea animală a semnului impinge pe nativ către distracţie, către cursele de cai, către jocuri şi pariuri. Gustul de viaţă este foarte dezvoltat. Dorinta de mişcare este așa de mare, încât anturajul nativului, va suferi încontinuu de agitaţiunile sale. De altfel, această dorință de libertate şi de expansiune e din păcate adeseori cauzatoarea unor acţiuni reprobabile;

  b) Partea umană, reprezintă, din contră. pe omul care se ridică către regiunile înalte ale spiritului şi care azvårle săgeata aspiraţiilor lui, colo, departe in infinit. Respectul legilor şi al moralei va da o mare categorie de prelaţi, sau de imeni de legi, mai ales magistrati. Verbul cu care se conjugă aceste noţiuni va insemna "A înţelege".

Cea mai frumoasă calitate va fi sinceritatea, și cel mai mare defect: superficialitatea.

Cei născuți in acest semn, au o pasiune pentru cal şi fiindcă semnul stăpâneşte picioarele și mersul, nativii vor avea o adevărată predispozitie pentru accidente.

Sagetatorul este profetic, din cauza iuţelei cu care ii vine inspiratia.

Părinții copiilor născuți în acest semn, nu trebuie să le înnăbuşească entuziasmul și elanul, ci numai să le dirijeze într-un mod convenabil.

Copiii vor trebui învățați să nu creadă prea usor spusele altora, căci adeseori semenii lor nu vor fi faţă de ei, așa leali precum sunt dânşii. Vor trebui lăsați să se distreze și să cheltuiască elementul propriu de foc, în jocuri, în aer liber, etc.


Caracter:

    Nativii Sagetator sunt îndrăzneți și iubesc cu tot dinadinsul riscul. Indrăzneala lor însă, nu are caracterul aceleia pe care o posedă nativii din Scorpion, căci ea nu este îndreptată către concurență, ci către marile acțiuni, către nobile inspirațiuni. Sagetatorul este semnul inventatorilor sau al aventurierilor.

Acțiunea lor se indreaptă către dificultățile care li se ridică in cale, iar nicidecum către concurență. Oamenii sunt tenaci și nu se dau niciodată bătuți, infrângerea îi instrueşte şi le prepară o nouă cale de succes.

Femeile sunt pline de temperament, loiale, şi din acele care își inşeală cel mai puţin bărbatul, având intotdeauna un scrupul moral sau legal. Detronează însă uşor pe bărbat, când acesta nu-i pe măsura lor.


Destin:

     Viaţa este plină de greutăţi, pe care temperamentul le va invinge. Fiecare obstacol trecut, va acorda o experienţă. Dificultăţile se micşorează treptat cu vârsta, iar finele ei se săvârşeşte pe laurii culeşi


Boli:

     Sagetatorul este un semn dublu. Caracteristica semnului va asigura o funcţionare egală şi armonioasă a tuturor glandelor cu secreția internă, cu o predominare destul de sensibilă a lobului anterior al hipofizei. In anumite cazuri, această predominare este exagerată și acordă o talie peste măsura normală, ca înălţime. Predispoziţii la boli, vor fi: guta, sciatică, boli de sânge, flebită, fracturi ale femurului, etc.


Must Do:

       Este adevărat: eşti simpatică, veselă, mereu deschisă către noi prietenii şi totuşi chiar şi tu poți cădea pradă, mai mult sau mai puțin conştient, acelui „rău perfid” numit anxietate cronică. Iți poți da seama de asta, dacă eşti atentă la felul în care reacționezi în fața lucrurilor care te contrariată. De exemplu, te enervezi uşor sau ți se pare stimulantă căutarea unei soluții la problemele care se ivesc? Cum reacționezi când ai senzația că un prieten te ignoră, sau când cea mai bună prietenă a ta te dezamăgeşte? Adopți comportamentul "Reginei rănite" sau dai dovadă de o inteligentă înţelegere? Cum te consideri în general: norocoasă sau ghinionistă? În caz că răspunsurile tale au fost negative, fii în gardă şi ia imediat măsuri, cât mai ai timp! Soluția? În ceea ce te priveşte este foarte simplă: nu sta fără să faci nimic şi în cazul în care încă nu le ai, găseşte-ţi un loc de muncă sau un hobby. Dacă acestea deja există în viața ta, implică-te mai mult: rezultatele vor fi miraculoase !