Rac

Racul(22 Iunie-23 Iulie) este semnul care apartine elementului de apa; prin aceasta, el este sensibil, receptiv și timid. 

Generalitati:

     

Semn cardinal, marcand un solstitiu, el poate fi asimilat cu vaporii de apa, care ies pe cosul unei locomotive sau cu un nor, care, printr-o schimbare de temperatura, poate sa fie transformat in ploaie.

Persoanele influentate de acest semn, nu sunt limitate la un singur anturaj, ele sunt lipsite de curaj si combativitate fizica, dar sunt capabile de a-si apara convingerile cu o rara incapatanare, ca şi Racul, care se cramponeaza cu dezesperare de o stanca.

Semnul Racului, este un semn de asimilare si de reflectare a ideilor si conditiilor ambiante. Acestea sunt insusite si puse repede in serviciul propriu. Daca aceste persoane nu vor avea o activitate fizica, precum o au nativii din semnele de foc sau aer, ei vor activa insa pe un plan de interiorizare, foarte intens, fiind foarte impresionabile si inregistrand în mod fidel toate imaginile care le trec inaintea ochilor, din acest punct de vedere vor semana cu un aparat fotografic: filmul lor mental este impresionat de cel mai mic detaliu. Semnul Racului simbolizeaza, prin caracteristicile sale, verbul a simti. Stapanitorii acestui semn, Luna si Jupiter, acorda nativilor bunatate, afabilitate, emotie, iubire de camin si de tara. Nativii sunt visatori si contemplativi. Au uneori accese de furii, insa de scurta durata. Nativul are o mare placere de a se pune pe primul plan si-l incanta mult o usoara publicitate in jurul persoanei sale. E putin cam orgolios si vanitos. Sensbilitatea este cateodata foarte penibila ca efect pentru nativ, caci el va fi foarte afectat de tot ce vede si tot ce aude, incat o astfel de persoana nu poate sa evolueze usor si liber, decat numai intr-un mediu simpatizant. Nu-i convine să fie tinta de atac, dar, la rigoare, se poate foarte bine apara.

Cea mai mare calitate e tenacitatea, iar cel mai mare defect, susceptibilitatea.

Nativul isi inchipuie ca nu-i dai destula atentie, ori ca ai voit sa-l jignesti. Vine, adeseori cu frica in san de teama ca sa nu ajunga ridicol si atunci se strange ca Racul in el insusi, numai de teama sa nu fie de rasul altuia. Scapa adeseori ocaziile numeroase, care s-ar ivi in viata, din cauza sensibilitatii prea accentuate. Ar trebui sa aiba mai multa incredere în el insusi, caci lumea n-are intotdeauna intentia de a-i face rau. Cu toate acestea, nativul va trebui, mai intotdeauna, sa se bazeze numai pe el insusi, caci primeste impresiuni prea profunde, pe care Racul sa le poată stapani. Racul revine adesea catre trecut, fiindca cliseele mentale ruleaza mereu si automat. Aceasta tendinta da aplicatie catre studiul istoriei, antichitatilor de tot felul, si a timpului de a avea. Tendinta persoanei inclina ca sa desluseasca mai mult cauzele, decat sa se opreasca asupra efectelor. Se întâmpla, adeseori, ca nativul, odata satisfacut, sa se lase pe tanjeala si sa devina putin cam lenes. Adevarata parte activa a Racului, care corespunde naturii sale proprii, de semn de apa agitat, cardinal, poate sa fie comparata valului care se retrage si revine neincetat, mancand mereu din mal. Tenacitate, uzura obstacolelor.

Parintii unui nativ din Rac trebuie sa observe cu mare bagare de seama, ca copilul lor sa urmeze reguli severe, mai ales în ceea ce priveşte alimentatia, fiindcă copii insemnati de Rac sunt lacomi. Digestiunea, la acesti copii, are o importanta de prim plan, caci se resfrange asupra caracterului.

Aceiasi parinti, vor trebui sa observe si sa vegheze asupra anturajului copilului, in timpul copilariei, caci influenta acestui anturaj, tocmai din cauza impresionabilitatii si receptivitatii firii, se va resimti toata viata.


Caracter:

        Fire sensibila, schimbatoare, impresionabila, avand nevoie de afectiune, traind intens o viata interioara, cu personaje pe care si le-a inchipuit si le-a dorit, ca atare. Se inflacareaza usor si da primului venit, care-i surade, toată stima pe care o acorda în mintea lui personajului fictiv pe care l-ar iubi, ajungand adesea sa sufere amare deceptiuni.

Gust de aventura. Barbatii sunt foarte sensuali cautand adesea senzatii tari.

Femeile sunt iubarete, le place dragostea, dar odata satisfacute, devin indolente.


Destin:

        Viata e plina de miscare, de agresiuni nemeritate, dusmani la tot pasul, fara rost si fara explicatie. Existenta este indulcita de satisfactiunile care nasc din implinirea datoriei și de numeroasele gesturi generoase semanate pe tot parcursul existentei sale


Boli:

       Influenta endocriniana a semnului, in caz cand Luna, planeta directoare, nu este maleficiata in horoscop, se exercita, cand asupra lobului anterior, cand asupra lobului posterior al hipofizei. Lobul anterior da o tenacitate placida, iar cel posterior o mare mobilitate emotiva. Exista probabilitatea unor turburari in glanda hipofiza, care se pot traduce printr-o tendinta prematura la obezitate sau moralmente la o instabilitate mentala.

Predispozitiuni : turburari la stomac, acizi, ciroza, gastralgie, gastrita, hidropizie, cancer.


Must Do:

         Faci cumva parte din randul acelor femei care ,,refuza” viata

traditionala de mama, preferand-o pe cea ,,moderna” prin aspiratia

catre independenta si succes profesional? Daca raspunsul este da,

inseamna ca de aici deriva nelinistea cu manifestarile sale organice!

Nu uita ca femeile nascute in zodia Racului au, prin natura lor,

aceasta caracteristica: o dorinta de nestavilit de a deveni mame!

Chiar si barbatii din aceasta zodie sunt profund marcati de aceeasi

dorinta. Daca tu, ca femeie, reprimi acest sentiment, vei plati

consecintele mai mult decat un barbat.