Pesti

Pesti(19 Februarie-20 Martie) este semn de apa, el este o persoana pasnica, poate fi mult mai miscat de ofensele altora decat celalalte doua zodii de apa, Rac si Scorpion, dar nu va aceeasi reactie, căci el va avea un sentiment de milă și de iertare, pe care psihologia comună nu o poate înțelege. Din toate timpurile, acest semn a fost simbolizat prin doi peşti, din care, unul merge in susul râului, iar celălalt, în josul lui.


 Generalitati:

       In firea acestor nativi, vom găsi întotdeauna două trăsături aparente. Ei vor avea o tendinţă înnăscută de a trăi cum vor putea, fără să ofere o rezistenţă, iar dacă se vor lăsa în voia soartei, curentul îi poate atrage în adâncul desfrâului. Alţii se opun din toate puterile acestei tendinţe de inerție și de stagnare. Atunci vom avea peştele care urcă râul în contra curerntului apei. Cei doi peşti sunt legați de o panglică, arătând clar că există o legătură între ei, dar că fiecare urmează alt drum. Semnul zodiacal este guvernat de Jupiter și Neptun; Venus este în exaltare, Jupiter este planeta bogăției și de aceea, persoanele născute în Peşti, posedă adesea mijloacele de a-și crea o viață luxoasă. Sunt inclinaţi spre băutură ori stupefiante. Cealaltă planetă, Neptun, deșteaptă divinitatea acestor nativi şi de aceea spiritul lor este mistic, sublim şi utopic. Au simţul milei foarte dezvoltat. Au o adevărată strângere de inimă faţă de bolnavi sau cei inchişi. Sentimentul acesta le este chiar lor inşile inexplicabil. Ating inălțimi supraomeneşti de credinta şi de sacrificiu. Cea mai frumoasă calitate a semnului este mila. Verbul semnului este "A crede" în durerea altuia, iar partea nefavorabilă a semnului o va constitui Depresiunea nervoasă. Nativi sunt mereu prada unei framantari, adeseori fara nici un rost, isi creeaza griji inchipuite.

Parintii unui copil nascut in Pesti trebuie sa-i desprinda a nu fi neglijenti si sa termine treaba pe care au inceput-o. Se va cultiva talentul muzical, care este propriu tutoror acestor copii.


Caracter:

    Firea celor născuți va fi complexă, contradictorie. Ei vor fi timizi, dar câte odată pradă unor furii subite, după care se vor linişti, fiind cuprinși de remuşcări excesive. Deşi sunt din fire loiali, ei se vor complace în situaţii echivoce, având adeseori curiozități nesănătoase, nedemne. Vor urmări cu străşnicie un scop, dar indată ce-l vor atinge, se vor dezinteresa de el.

Bărbaţii sunt delicați, chiar prea delicați față de sexul slab, aproape feminizați. Excesiva lor incredere în sine însă poate să-i ducă până la o stupidă naivitate. Le plac dificultăţile, le urmăresc cu îndrăzneală, dar sunt nehotăriți ca să le folosească rodul.

Femeile sunt drăgăstoase, devotate, însă susceptibile, punând pret pe nimicuri, care în ochii lor iau proporţii catastrofale. Constituesc marea categorie a acelora care se consideră ,,neintelese" de sexul tare.


Destin:

       Viaţa este agitată. Călătoreşti, umbli după doi iepuri deodată, ai două meserii, două gospodării, două vieti, una pe care o arati lumii, iar pe cealalta o ascunzi.


Boli:

      Nativii Peștilor au un temperament limfatico-sanguin. Dualitatea lor, pe planul psihic reese din dualtatea endocriniană, adică a unei influenţe care oscilează între lobul anterior și lobul posterior al hipofizei.

Dacă va lucra lobul anterior, în mod precumpănitor, ne vom afla în fața unui tip zodiacal, care ne va reaminti pe cel mai bun din semnul Sagetatorului, având in plus o fineţă, o înţelegere și un simţ artistic, mult mai dezvoltat.

De va lucra insă mai mult lobul posterior, ne vom afla in fata unei persoane cu voinţa slabă, incapabilă de a rezista, fie pornirilor simțurilor, fie celor din jur. Predispozitii către boli vor fi : tuberculoza, limfatismul, afecțiuni la tălpile picioarelor și deformarea degetelor dela picioare.


Must Do: 

         Aproape sigur ştii şi aminteşte-ţi că, pe tine nu te pune la pamânt oboseala fizică, ci cea psihică. Din zodia ta fac parte, de cele mai multe ori, persoanele fragile din punct de vedere emoţional, mai ales în ceea ce priveşte relaţiile de cuplu. Tu, până una alta, ar trebui să-ţi faci ,,testul ferestrei”: ai gânduri negre, sentimente de neputinţă, nostalgie alternată deseori cu nevoie de afecţiune şi ajutor? Dacă ai răspuns afirmativ, atunci ai grijă, este posibil să fii în pragul unei epuizări nervoase, dar nu te îngrijora căci se poate remedia, dar trebuie să conştientizezi cât mai repede. Soluţia? Deşi este mai degraba un domeniu de competenţa psihologului, poți încerca prin tehnica ,,liberatorie”: încearcă să elimini conflictele emoționale, pornirile autodestructive. Nu-ți mai reprima sentimentele! Dacă reuşeşti toate astea, te vei ,,vindeca singură”. Dacă însă nu vezi un rezultat, atunci cere ajutor, fără să te ruşinezi!