Iepure

Cei nascuti in anii: 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023, 2035, 2047, 2059


 • Numar de ordine - 4

 • Numele chinezesc - TU

 • Ore dominante - 05:00 - 07:00 

 • Directia semnului - Est

 • Anotimp - Primavara

 • Luna - Martie

 • Semnul in astrologia occidentala - Pesti

 • Element - Lemnul


   Personalitatea Iepurului


        Este persoana cea mai norocoasă din tot ciclul lunar. Iepurele este emblema longevității pentru că se spune, după o legendă chinezească, că se trage din Lună. Indulgent cu propria persoană, se bucură de confortul său și-i place sa pună pe primul loc dorintele sale. Se supără foarte tare dacă este deranjat, pentru că se consideră modest și precaut și ar dori ca şi ceilalți să fie la fel. Crede sincer ca nu costă nimic ca oamenii să fie drăguţi unii cu alții și adesea el face un efort deosebit pentru a fi deschis chiar şi cu cel mai aprig duşman al său. Detestă certurile şi orice fel de dispute evidente. Firea liniştită, docilă și înşelătoare se bazează pe o voinţă puternică și o siguranță aproape de narcisism. Își urmărește obiectivele cu precizie, metodic, dar întotdeauna într-o manieră modestă, umilă. Nu poate fi acuzat că este o persoană nesimţitoare sau tendențioasă.

Trăsătura specială care-l face un bun negociator este impenetrabilitatea sa. Este foarte greu chiar să evaluez corect ce gandeşte. Are de regulă maniere impecabile. Rar folosește cuvinte aspre și niciodată nu va avea răbufniri de limbaj sau vulgaritate pentru a restabili lucrurile. Există alte căi pentru aceasta, mai ales că el are o tehnică proprie. Se poate ascunde sub masca decenței pentru a-și zăpăci adversarii. Recomandările sale sunt fără cusur sau cel puțin în bună ordine. Va cina cu dumneavoastră în cele mai bune locuri și vă va satisface orice capriciu dacă este în căutarea a ceva care-l interesează. După ce veți savura toate acestea in liniște, în fumul unei foarte bune țigări, vă va pune sub nas noul contract pe care trebuie să-l semnați. Înainte să știți, pur și simplu v-a ,,tăiat“ genunchii. A fost atat de dibaci, că n-ați simțit nici o durere. Tot timpul a fost cu gandul la stilou. Toată considerația pentru dumneata, prietene. Ești acum o altă victimă a incomparabilului lepure. Poate un pic încet la minte sau dezinteresat cu totul, dar asta doar din cauza simțului său înnăscut de precauție și discreţie. Puteți fi sigur că va citi doar tipăriturile cele mai fine înainte de a semna documentul. Din cauza capacității sale de a evalua oamenii și situațiile, își poate permite să fie prețios, ceea ce de fapt și este.

Una peste alta, Iepurele este o persoană care știe să trăiască. Fără a fi cu ochii pe toate sau a se amăgi, el ştie să se ferească de critici. Nu-i place să se lege de cineva în public. Este adeptul artei de a salva ambele ,fețe“, și pe a lui, și pe a dumneavoastră, și dacă există o cale pentru a vă proteja simțămintele, o va face. Să nu aveți îndoieli asupra notelor sale mentale despre greșelile sau progresele dumneavoastră. Dar dacă lucrurile nu sunt serioase sau sunt fără complicații, vă va lăsa să treceți de bună voie. Pentru aceste trăsături el este bine privit și popular. Un alt avantaj al filozofiei lui este că-și face puțini dușmani și de aceea rareori are necazuri. Oamenii răspund prin a fi generoși cu el și-l lasă să treacă mai departe. Nimeni nu are o mașină de vanzare sau de împrumut ca lepurele, dacă ai nevoie de una. Dar în timp ce el este un excelent calmant și un ascultător cu multă compasiune, nu va fi decat pasiv sfătuitor. Este mai presus de orice un intelectual, un realist și un pacifist. Nu vă așteptați să-l vedeţi cu steagul în mână ducandu-se în luptă pentru dumneavoastră. Asta ar însemna foarte mult pentru el. lepurele nu va alege niciodată un drum greu, obositor cu dumneavoastră în Himalaya, indiferent cat de puternici ați fi. Vă va împrumuta bani pentru avocat sau vă va scoate din închisoare dacă poate, dar asta e cam tot. Și dacă i-ați produs o prea mare supărare, puteți fi sigur că-și va face o splendidă ieşire din viața voastra. Plăcerea sa pentru o viaţă uşoară, cuplată cu dezgustul pentru conflicte îi pot da o reputație de om slab, oportunist şi egoist. Spre deosebire de Dragon, Caine, Tigru și Cocoș care se bucură de o luptă pe cinste și chiar pot s-o provoace, lepurele nu e pregătit pentru luptă. Nu e născut să fie un războinic. Este mai eficient în treburile de culise. Să nu aveți grijă de sănătatea lui. Este agil, înțelept și înarmat cu un bun-simț care-l ține departe de necazuri. Spre deosebire de alte semne, care sunt manate de idealuri grandioase, scopul principal al lui este de a se conserva.

Anul lepurelui se spune că aduce pacea sau cel puțin amană conflictele și războiul. La fel și cel născut sub acest semn va face tot ce ii va sta în putere pentru a reinstaura armonia sau va părăsi scena. Este o gazdă excelentă. O companie plăcută și caldă, are un cuvant bun pentru oricine. Dar nu-l lăsați să-și bată joc de dumneavoastră! Știe mai mult decat spune și de asta vă veți da seama foarte repede.

Vă va fi cel mai bun prieten atata timp cat nu-i veți cere prea mult. Pentru a sintetiza: Iepurele pur și simplu sare peste obstacolele din calea sa și se reface după calamități cu mare ușurință. Nu contează cum este aruncat, pentru că va cădea tot în picioare. Poate să nu fie foarte deschis sau apropiat cu familia sa, dar va face tot posibilul ca să nu le lipsească nimic. Aspectul blând și vulnerabil din exterior este protejat de o armură a precauției și înțelepciunii. In viată va evita să fie băgat în vreo încurcătură, cu excepţia, bineînțeles, a celor care-l afectează direct și pentru care își va lua măsuri corespunzătoare spre a-și apăra interesele. Nu există lupte aprinse în inima lui între „bine“ și „rău“. Are încredere numai în capacitatea sa de supravieţuire și se bazează doar pe judecata proprie.


   Viata profesionala


       Iepurele simbolizeaza amabilitatea, bunele maniere, bunatatea si sensibilitatea la frumos. Vorba sa dulce si amabili, precum si inteligenta sa cuprind toate trasaturile necesare unui diplomat de carieră sau unui politician plin de succes. Va avea o viaţă liniştită, bucurandu-se de tihna, liniste intr-un mediu familiar, favorabil. Este rezervat, avand o bună judecată, poate fi la nevoie şi un bun artist. Va straluci in domeniile justitiei, politicii, conducerii guvermamentale. Dar este în egală măsură predispus la supărări; în astfel de momente apare detasat de mediul său și poate fi indiferent față de oameni. Este extrem de norocos în afaceri sau tranzacții monetare. Viclean în aranjarea afacerilor, va iesi mereu basma curată cu o propunere corespunzătoare sau cu o alternativa de pe urma căreia va beneficia doar el. Perspicacitatea în afaceri, cuplată cu gustul pentru negocieri, îi va asigura o ascensiune rapidă în orice carieră. Deși poate afişa un aer exterior de indiferenţă la părerile altora, de fapt ii critică nemilos, fulgerător. Tehnica sa ,mai bine schimbăm decat să ne luptăm“ poate fi înşelătoare și el poate fi nemaipomenit de viclean atunci cand îşi pune în minte asta.   Viata sentimentala


       Rezervata doamnă Iepure este foarte înțelegătoare şi prietenii ei; îi place să muncească cu ei, să facă piața sau chiar să barfească. E nespus de caldă şi spirituală, iar compania ei este mereu relaxantă. Are multă energie pentru lucrurile care-i fac plăcere și poate să întoarcă pe toate fețele un magazin de antichități sau să aranjeze nunta unei prietene în cele mai mici detalii. Dar atunci cand simte că a muncit mai mult decat și-a propus, puteți să vă așteptați ca ea să arunce cat colo orice ar face în acel moment, să se proptească pe elegantele-i picioare și să plece bombănind intruna. Aceasta este partea filozofică a lepurelui. Știți de ce poate fi atat de senină cu toate acţiunile astea care o scot din minți? Secretul constă în a ști cînd trebuiesc încărcate bateriile dumneavoastră și nimeni nu are mai mare capacitate decat lepurele în această problemă. În timp ce cineva se omoară într-o grabă turbată să obțină ceva, el știe că lumea va fi acolo și maine. Deci, de ce atata grabă? De ce nu te așezi și tu? Probabil că vă va face o ceașcă de ceai și vă va ajuta să uitați cursa infernală de șoareci de afară. În orice situație, puteți să vă bazați pe autocontrolul lepurelui. Nativa va nota numărul mașinii TAXI cu care ați călătorit sau va ține minte că şoferul purta pantaloni colorați în bej sau pantofi de piele. Și în timp ce sunteţi la poliție scriind acest raport, ea vă va reaminti calmă toate detaliile şi vă va ajuta să răspundeţi la toate aceste întrebări chinuitoare.

Plăcuta și rafinata doamnă Iepure nu va ezita să se mărite cu un milionar de modă veche în locul unui bărbat frumos, dar sărac. Cel care o va lua va trebui să-i ofere luxul și împlinirile de care are nevoie. Trebuie să fie plin de putere pentru a o proteja și a o sprijini și destul de sensibil pentru a dispărea politicos atunci cand ea dorește să nu fie deranjată. Cand va avea ocazia, va fi pentru o viață ușoară și bună mereu.


 • Iepurele de metal (1951, 2011, 2071) 

        Acest tip poate fi mental şi fizic mai robust decat ceilalți Iepuri. Nu va fi tipul care să facă compromisuri. Are o încredere neclintită doar în puterile sale, în deducția și observația sa şi cel mai adesea este convins că deține răspunsurile corecte și soluțiile problemelor. Işi poate asuma în mod admirabil orice responsabilitate și va afişa o implicare desăvarşită în munca sa. Metalul il va face mult mai preocupat de propriile-i dorinţe, scopuri și acțiuni profitabile. Va fi foarte șiret, dar ambițiile sale vor fi ascunse cu grijă în spatele unei inteligențe reci și logice. Un excelent cunoscător, va ști cum să trăiască și va savura lucrurile bune pe care viața i le oferă în manieră rafinată. În timp ce poate fi indiferent la opiniile altora, este foarte mişcat emoțional de arta bună, muzică și alte forme ale frumuseții artistice. Sentimentul de siguranță și discernamant îl va face un excelent judecător al oricăror forme ale creației artistice. Poate fi un colecţionar de înaltă distincție, dacă va avea mijloace, datorită gusturilor sale rafinate. Orice carieră va îmbrățișa, își va pune amprenta rapid pentru că este un muncitor devotat și conștiincios. Dar ca toate spiritele romantice, acest tip poate înclina spre unghere întunecate, obscure și muncește bine doar dacă are o inspirație suficientă. Pasionat în dragoste și fiind foarte pătrunzător și precaut, nu va permite oamenilor decat un ajutor redus în sanctuarul sufletului său, din cauza numeroaselor complexe ascunse și a inhibițiilor.


 • Iepurele de apa (1903, 1963, 2023)  

        Este un tip de lepure meditativ, cu o natură fragilă și emoțională. Nu poate face față grijilor și oricăror neplaceri, cum ar fi ciorovăiala și despărțirile sau rupturile. Aceasta s-ar putea datora și faptului că este prea sensibil și poate citi gandurile și simțămintele altora cu o miraculoasă precizie. Va avea o memorie excelentă și va poseda o asemenea putere mentală, incat fără să vrea va transmite altora ideile sale, influențandu-i în acest fel. În consecință, el va atrage oamenii pe care-i dorește și va fi foarte surprins de numărul mare de simpatizanți care-l vor înconjura pentru a-l apăra atunci cand se așteaptă mai puțin. Totuşi este un suflet subiectiv, iar perspectivele îi vor fi distruse de barierele sale emoționale pe care le ridică. Nu este un tip foarte hotărat și în foarte multe cazuri poate cădea sub influența celor care dictează. Delicatețea și sensibilitatea lui îl vor face să trăiască prea mult în trecut și de aceea, este adesea copleșit de amintiri rele foarte vechi și de sentimente de autocompasiune. Partea sa negativă îl face suspicios, temător, necomunicativ și prea idealist. Partea sa pozitivă îl pune în postura de a putea chema toate forțele cosmice în ajutorul lui. Nu va duce niciodată lipsă de prieteni sau influențe, decat dacă nu va trece într-o extrem neutralitate.


 • Iepurele de Lemn (1915, 1975, 2035)

        Lemnul va produce un tip generos și mai ales înțelegător, care va fi în același timp și foarte milos. Fără îndoială că are ambiții reale și solide, dar adesea este intimidat de cei puternici și poate să ignore unele greşeli făcute în prezența sa, doar pentru a-și menține situația. Ca rezultat, ceilalți sunt tentați să profite de prezența sa simpatică și îngăduitoare. Totuși, acest tip de lepure se descurcă bine de regulă. Promovează și se dezvoltă ușor în mari corporații sau instituții asemănătoare unde poate ajunge pe culmile succesului încet și cu diplomație, treaptă cu treaptă. Efortul colectiv și de grup îl atrage și-i creează un fel de siguranță în acoperirea nevoilor sale. Dar pentru că dorința sa naturală este de a se simți ca parte a grupului, poate deveni puțin prea birocratic și evaziv atunci cand trebuie să ia o hotărare care ar putea supăra oamenii sau cand trebuie să stabilească un precedent pentru un caz controversat. Prin refuzul său de a media sau de a lua apărarea poate lovi pe toată lumea, chiar și pe el însuși. Trebuie să aibă un grad mai mare de discernamant și de hotărire și să facă pașii necesari pentru a se izola împotriva celor care profită de pe urma firii sale generoase. Pentru că este un tip capabil să se aplece cu grație, fără ca măcar să se rupă, el nu va avea nici o problemă cu cariera aleasă, indiferent care ar fi ea.


 • Iepurele de Foc (1927, 1987, 2047)

       Un tip cu totul teatral, vesel şi afectuos. Are o mai mare putere de caracter decat ceilalți lepuri. În ciuda faptului că Focul îl face mai temperamental, este foarte abil în a-si ascunde emoțiile cu farmec și diplomație. Personalitatea sa este directă şi naturală. Oamenii răspund pozitiv la ideile lui pentru că le exprimă într-un mod corect şi convingător. Focul îl face predispus la emoții și sincer în exprimarea dorintelor sale. Este mai capabil să conducă decat ceilalţi lepuri și își ascunde mania cu discreție. În ciuda căilor sale directe și ascendente, nu va fi de acord niciodată cu confruntarea directă cu duşmanii săi și va prefera să folosească puncte subtile sau să aibă de-a face cu intermediarii dispuși să facă acest lucru. Va avea un înalt nivel al intuiției și chiar capacități parapsihice. Este foarte conștient de schimbările din jurul său și poate fi foarte ușor supărat, rănit sau dezamăgit. Poate deveni de asemenea un nevrotic, dacă este negativ. Are nevoie de aprobare, ajutor din toată inima și inspirație pentru a străluci.


 • Iepurele de Pământ (1939, 1999, 2059)

       Un tip serios și hotărat, deţine toate șabloanele gandirii și este capabil de mișcări bine calculate. Întai va decide și apoi se va lăsa pradă stărilor emoționale. Personalitatea sa echilibrată și rațională îi va aduce numai aprecieri din partea superiorilor lui, pentru a-și realiza scopurile în modul cel mai realist. Este un tip constant și mai puțin indulgent, deşi constanţa sa se va exprima într-un mod pasiv. Natura sa introvertită îl va face să se interiorizeze atunci cand va fi copleșit de probleme și va trebui să fie în acord cu interiorul său înainte de a acționa. Nu va ezita niciodată să folosească orice resurse care îi sunt disponibile și le va utiliza în întregime. Este a persoană materialistă, iar dorinţa lui de a fi bine, de a trăi bine este primordială, făcandu-l indiferent la nevoile altora dacă aceştia nu sunt în acord cu planurile sale. Totuși are capacitatea de a se ,,cobori" și de a învăța din eșecurile sale și se va strădui să le depășească.


 Ascendentul orei de nastere:

 • 23 - 01 (Şobolan) ~ Viclean, afectuos, bine informat. Șobolanul însuflețește căile lepurelui și-l face mai puțin indiferent.

 • 01 - 03 (Bou) ~ Va acţiona cu mai multă autoritate decat are normal. Poate avea mare succes cu puterea și controlul Boului.

 • 03 - 05 (Tigru) ~ Foarte vorbăreţ şi rapid ganditor, un tip mai agresiv, dar echilibrat. 

 • 05 - 07 (Iepure) ~ Ganditor și înțelept care nu va realiza nici o acțiune, pentru că mereu e neutru. Va avea mare grija de el. 

 • 07 - 09 (Dragon) ~ Puternic şi ambițios, nu-i va plăcea să-și murdărească mainile, și totuși nu va avea încotro. Poate comanda pe alţii să-i urmeze recomandările şi planurile bine întocmite.

 • 09 - 11(Șarpe) ~ Supărăcios, reflexiv dar sigur de el, nu va cere sfatul nimănui. Extrem de sensibil se va orienta în viață doar prin intuiția sa.

 • 11 - 13 (Cal) ~ Fermecător, cu multă încredere în propria persoană. Combinație excelentă pentru că ambele semne au instinctul de conducător.

 • 13 - 15 (Capra) ~ Mai multă generozitate şi simpatie. Personalitate mai indulgentă și mai romantică, dar cu tendințe de a cheltui mai mult decat are în pungă.

 • 15 - 17 (Maimuță) ~ Vesel și batjocoritor. Diplomație intuitivă și judecată rece care vor acoperi perfect șiretenia Maimuței. Gata oricand să despoaie pe cineva.

 • 17 - 19 (Cocos) ~ Învață să-și vorbească minții. Un rațional plin de sensibilitate, un ganditor care poate valora mult.

 • 19 - 21 (Caine) ~ Mai prietenos si mai direct. Poate fi implicat in afacerile altora si mai putin letargic, atunci cand se angajeaza.

 • 21 - 21 (Mistret) ~ Gusturi rafinate. Mai putin iubitor de sine, va fi dispus sa ofere orice ajutor altora.


    Compatibilitatile Iepurelui

  El Iepure, ea...:

Sobolan ~ Respect reciproc, cateva zone de interes comun. O pereche potrivita, linistita, care isi va cauta si gasi drumul in viata, in mod excelent.

Bou ~ O legatura pura, intre doua firi responsabile si harnice. Nu exista nici un motiv de amanare de a merge impreuna mai departe.

Tigru ~ Neintelegeri si dispute. Nu prea exista comunicare si nici incredere in relatie. O relatie plina de surprize neplacute.

Iepure ~ Totul poate fi minunat, cu o singura conditie: Ambii parteneri sa nu fie atat de plangaciosi si mai ales pasivi la sarcinile celuilalt.

Dragon ~ Au interese comune. O combinatie curioasa pentru cei mai multi. Dar nu ascultati la ce spune gura lumii. Viata voastra se afla in mainile voastre.

Sarpe ~ Probabil că vă trebuie un intermediar în comunicarea voastră. Deşi sunteţi la fel, nu vorbiţi aceeaşi limbă. Unul din voi trebuie să cedeze.

Cal ~ Veți obosi încercand imposibilul. Dacă acceptați o legătură efemeră, nimic mai simplu: DA!

Capra ~ Alegerea dumneavoastră este absolut ideală, din toate punctele de vedere. De fapt nu se ştie care pe care a ales, deci: SUCCES!

Maimuta ~ Nu veți accepta niciodată rolul de victimă. De fapt nici ei nu-i place acest lucru. Nu aveți chiar nici un punct comun. NU!

Cocos ~ Nici dacă v-ar lega cineva la ochi, nu vă veți apropia unul de altul. Mai bine celibatar.

Caine ~ O pereche fericită, cu un tonus ridicat şi mandră de realizările sale. Armonia rezultă imediat, fără prea in multe condiții. 

Mistret ~ Fericire, armonie, împlinire, succes. Perechea bucuriei fără sfarşit. Păcat că trăim așa puțin!