Ianuarie

Cei nascuti de la 31 Decembrie la 9 lanuarie. Ne aflam in al doilea decan al Capricornului. Planeta tutelara: Marte.

Capricornul face din cei nascuti in acest interval, oameni ambitiosi, voluntari, abili si perseverenti. Marte adauga curaj in atingerea scopului si pofta de lupta. Se poate prevedea o casatorie avantajoasa, dar si posibilitati de divort si accidente diferite. Evident planeta tutelara in care s-a nascut individul, aduce modificari. Astfel, Jupiter tempereaza brutalitateafiintei nascute sub semnul martian al Capricornului; de asemenea si ambitia. El ii acorda oarecare intelepciune in hotarari.

La randul ei, Venus, da loc la necazuri amoroase si casnice, in schimb reusite in mosteniri si beneficii. Saturn adauga invidie si egoism, precum si servilitate fata de superiori, ca si duritate fata de inferiori.

Soarele aduce protectie puternica. Luna ii va da dorinte de visuri inalte, vanitate. Marte ii va dubla influenta,deci: violenta, gesturi razboinice. Mercur ii va inveseli, va da multa dovada de elocventa.

Cei nascuti intre 10 si 19 Ianuarie. Al treilea decan al Capricornului. Planeta tutelara: Soarele. Influenta generala: Orgoliu, autoritate, discretie, succes in intreprinderi, situatii inalte, dar si instabile.

Cu Jupiter ca planeta tutelara in ziua nasterii, adaos de intelepciune, putina melancolie, casatorie din interes. Cu Venus: nestatornicie, amabilitate, pentru barbat o atractie catre un lucru interzis si destrabalare, iar pentru femeie manipulare emotionala si atractie sexuala, pentru ambii vanitate si legaturi numeroase. Cu Saturn: incapatanari, temeri de a obosi mental si fizic, placere mare pentru lucrul manual, achizitii de terenuri, singuratate. Cu Soarele: influenta dubla, demnitate, aptitudini de conducere. Cu Luna: multa imaginatie, putina energie, preocupari de lucrurifantastice, excese de elan si descurajare. Cu Marte: cu impulsiune, egoism, gelozie. Cu Mercur: initiativa, perspicacitate, neincredere.

Nascuti intre 20 si 29 lanuarie.

Primul decan al Varsatorului. Planeta tutelara: Venus.

Expansivitate, incredere, afectiune, sanatate buna, neprevazutul.

Cu Jupiter: indulgenta, prietenie, popularitate, reusita prin sexul opus. Cu Venus: tendinta spre adulter, placeri, risipa. Cu Saturn: reflexie, meditatie, neliniste, izolare, vicii ascunse, iubiri nefericite. Cu Soarele: misticism, dominatie spirituala, frica de moarte. Cu Luna: incapacitatea in conducerea afacerilor, incetineala, declin trist al vietii. Cu Marte: caracter agresiv, certuri, dusmanii, violenta. Cu Mercur: lipsa de scrupule, tendinte spre furt, spionaj, tradari si explotarea altuia.