Gemeni

Gemeni(21 Mai-21 Iunie) este semn de aer: natura intelectuala si schimbatoare.

Generalitati:

       Fiind un semn comun, este adaptabil si flexibil, ca si aerul, fluid si usor. Semn al lui Mercur, el poseda capacitati mintale foarte intinse; ideile se succed fara intrerupere, fie în conversatie, fie în scris, fiindca planeta Mercur este astrul expresiunei si al scrisului. Acest semn prezideaza deopotriva condeiul şi tot ce este scris. Elementul sau precumpanitor este : expresiunea orala sau scrisa.

Semnul indică multă initiativa, caci apartine polului masculin. Stapaneste mainile, bratele si umerii. Aceste parti ale corpului, sunt in numar de doua : doua maini, doua brate, etc. In realitate le putem considera ca pe niste adevarati sluitori ai inteligentei si de aici o mare facultate de executie proprie nativilor. Persoanele influentate de Gemeni, se intereseaza de numeroase chestiuni, au o dorinta intensa, sa invete si sunt intotdeauna in cautarea lui "de ce“ şi „pentru ce“. Ele sunt foarte dibace, nervoase, abile și patrunzătoare. Verbul a gândi, reprezintă natura lor proprie. Graţie inteligenţii lor, aceşti nativi au foarte mult tact; ei vor evita să jignească pe cineva, chiar de vor fi provocati. Faptul provine, credem, din aceea ca, semnul Gemenilor, avand afinitati cu creierul, este lipsit pana la un punct oarecare de sentiment, de sensibilitate si de dragoste care porneste din inima. Creierul este insa sensibil la impresiunile intelectuale. Activitatea mentala a semnului se exteriorizeaza printr-o vie miscare a ochilor si dupa acest semn, adeseori poti usor recunoaste un nativ insemnat de Gemeni.

Gemenii influentează doua categorii de persoane foarte deosebite; unii folosesc creierul lor, creand si gandind propriu ; altii, citesc avid, gasesc ideile lor in operele altora, retin multe elemente fara sa le asimileze, copiaza si imită usor.

Oricum ar fi, insa, gandul si numai gandul este principala lor preocupare.

In fapt, semnul acesta, mental prin excelenta, prea frenetic in expansiunea lui, trebuie sa fie adeseori centrat și disciplinat, ca sa reprezinte vreo valoare. E multa, foarte multa agitatie in semnul Gemenilor, care vor neincetat sa exprime ceva, fie prin intermediul mainilor, care scriu, sau direct prin cuvant. Munca cerebrala sta la baza acestei agitatiuni. Daca le dai frau vorbei, sar de la una la alta, fara niciun rost, lasand adeseori esentialul conversatiei deoparte.

Abili si adaptabili, ei au drept cea mai mare calitate dibacia și drept cel mai mare defect: nestatornicia.

Daca planeta Mercur, care-i prezideaza, va avea aspecte rele, nativii pot sa fie de o usurinta fara seaman, superficiali si cu tendinta de a-si corecta, norocul, singuri.

Parintii sau educatorii copiilor, a caror tema de nastere este puternic influentata de semnul Gemenilor, vor trebui sa disciplineze copiii si sa-i invete sa se foloseasca intr-un mod ordonat de izvoarele inteligentii lor si sa nu inceapa, să nu savarseasca, decat cate un lucru deodata. Lecturile, vor trebui să fie mai putine, insa mai aprofundate. Metoda, numai metoda, de recomandat. Vor trebui iarasi, acesti parinti, sa vegheze cu grija la alegerea unei cariere, fiindcă nativul va avea in destinul sau tendinta de a schimba mereu ocupatiunea. Cea ideala, va fi aceea, care va satisface această dorinţa innascuta, de mereu nou si schimbator. Ziaristica, publicistica, comert si tot ce in legatura cu ideea dibace si rentabila.


Caracter:

       Nativii din Gemeni sunt oameni simpatici prin excelenta, gata sa-ti faca un serviciu, sa schiteze un gest de amabilitate. Au un spirit fin, patrunzator si sunt atrasi de lucrurile frumoase. Uită adesea contingentele materiale si sunt dezinteresati. Foarte usor ii poti pacali, sa le dai un avant oarecare si apoi sa abuzezi de naivitatea lor, care nu se poate socoti o prostie din parte lor, ci mai mult o regretabila credulitate.

Atat barbatii, cat si femeile, au cam aceleasi calitati si aceleasi aptitudini : inventivitate, facultate de asimilatie rapida, maniere delicate si un gust rafinat.


Destin:

     Viata va avea intotdeauna ceva stralucit in existenta ei, dar fara acea reusita materiala, care li s-ar putea cu drept cuvant, cuveni.

Vor fi deceptii, insuccese, tocmai din cauza increderii in aproapele lor, din diletantismul pus in activitatea zilnica ori din cauza parasirii unui drum de realizare pentru a lua un altul.

Intotdeauna insa, marile resurse cerebrale, se vor intinde ca un arc si vor cauta sa restabileasca lucrurile.

Nativii din Gemeni pot ocupa situati foarte variate si adeseori ramai cu drept cuvant mirat, fiindca ei, în ocupatiile lor, gratie unor aptitudini variate, pot oferi originalul "sub toate formele".

Existenta este imprimata de la nastere de vibrațiunile rapidei planete Mercur, asa ca intregul trai al acelora nascuţi in Gemeni, va fi ca si in natura framantata, din cursul lunei Mai-Iunie, un trai plin de agitatiune, neastampar si neliniste, intotdeauna de ceva nou, fie in bine, fie in rău.

Niciodată repaus, de la leagan pana la mormânt!


Boli:

      Nativii din Gemeni se clasifică printre temperamentele bilioso-sanguine. Dubla influenta a semnului se manifesta simultan, prin intermediul a două feluri de glande : suprarenalele si lobul anterior al hipofizei.

Acest contradictoriu glandular creeaza tipul de oameni barbati sau femei mereu nelinistiti mereu opusi lor insasi, devorati de indoiala si scrupul ascunzand sub o masca rece si aproape impasibila, o neurastenie exasperanta. Se tortureaza pe ei insisi si torturează la randul lor pe altii. Ca mental maladiv, ei pot avea un spirit critic foarte exagerat. Sunt gelosi, lipsiti de metoda, exagereaza responsabilitatea proprie sau o aprehensiune a unei mizerii, care nu vine decat rare ori in viată.

Din punct de vedere organic, ei pot fi bolnavi sau predispusi la : pneumonie, pleurezie, bronsita, tuberculoza, rau de mare, slabiciune nervoasa si accidente, la maini, brate sau umeri.


"Must do" 

     

     Cerebrală cum esti, guvernata de Mercur, ,,Zeul” ratiunii, cu siguranta nu-ti lipsesc motivele ca sa devii agitata. De altfel, felul în care este astazi privita relatia de cuplu, relatie bazata pe o exacerbata egalitate de drepturi si obligatii- se plateste scump, chiar si prin nerevendicarea satisfacerii propriilor nevoi afective şi sexuale. In definitiv, cum poti sa-i reprosezi partenerului-amic, cu care ai o relatie ce se aseamana mai degraba cu militaria, ca nu este indeajuns de expansiv si de tandru ? Imaginii, greu de construit si mentinut, a femeii emancipate i se mai adauga si orgoliul.... si rezultatul?! Nu uita ca nu atenteaza nimeni la inteligenta ta: trebuie doar sa o nu o afisezi ostentativ ! Astfel facand, vei putea lasa mai mult loc vechiului joc al seductiei.