Fecioara

Fecioara(23 August-22 Septembrie) aparţine elementului pământesc și este un semn practic, de muncă și chibzuinţă.


Generalitati:

In acest semn nu vom observa încetineala şi greutatea Taurului, căci semnul nostru este un semn comun, de o altă natură. Taurul reprezintă substanta in ea însăşi, adică bunurile sau banul. Fecioara simbolizează însă, punctul de legătură între această materie concretă și ideea de fructificare. Este sub stăpânirea planetei inteligenţei, adică a lui Mercur. Fiind un semn feminin, toţi nativii vor prefera mai degrabă să facă un aranjament amiabil decât să se lase in voia contestațiilor. Semnul înconjoară obstacolele; el nu le ia însă de piept.

Fecioara stăpâneşte intestinele şi asimilarea alimentelor. Persoanele influenţate de acest semn, vor po seda deci o mare putere de discernământ și vor şti ce să reţină şi ce să elimine. Ele sunt foarte active, fără ca această activitate să fie de natură febrilă, căci, în definitiv, ele nu caută altceva decât să obțină un rezultat practic.

Celălalt semn al lui Mercur, Gemenii, sunt un semn intelectual pur, semn de aer, pe când, Fecioara, ca semn de pământ, posedă spiritul de realitate al lucrurilor. In consecință vom avea un simt critic foarte dezvoltat. Persoanele, pe de altă parte, invață repede, fiindcă sunt sârguitoare la studiu şi ingenioase. Firea lor este caracterizată prin verbul "a analiza".

Sunt discrete, pline de tact și foarte rezervate.

Dacă cumva ai căuta un asociat sau un colaborator, n-ai putea sa gasesti unul mai bun decât acela influentat de Fecioara.

Nativii Fecioara au mai mult o tragere de inimă către fapt şi nu către teorie. Le plac statisticile, sunt enciclopedici și au o mare preferinţă pentru contabilitate.

Sunt excelenți secretari particulari sau şefi de cabinet. Vor poseda un dar unic de a prinde şi a asimila orice ideie nouă, a lucra in vederile şefului, nedepăşind niciodată drumul tras.

In viața privată sau publică se vor arăta intotdeauna indatoritori; cea mai mare calitate va fi serviabilitatea, iar cel mai mare defect tendinţa la critică.

Pe de altă parte, de va fi vorba să duci o afacere la bun sfârşit, nativul din Fecioară işi va da îndată seama de punctul slab sau tare al chestiunei, și-o va limpezi imediat. 

Părinții sau educatorii unui copil născut in Fecioară, trebuiesc să corijeze de timpuriu tendinta copilului la bârfeală sau la critică și să-i disciplineze în anumit fel simțul constructiva.

Caracter:

        Nativii sunt foarte bine echilibrati, sunt veseli, iubesc munca, sunt metodici şi dibaci. Multi insă, pot fi meticuloşi, fără a fi metodici și iși pot pierde vremea cautand detaliul şi odată cu el, inutilul. Sunt câteodată cuprinşi de furii violente, dar acestea le trec repede. Adeseori bărbaţii sunt prea susceptibili. Femeile sunt mai sociabile, plăcute, surâzătoare, chiar când le merge rău, muncitoare, cu spirit practic, cu gusturi simple, mereu în așteptarea fericirii pe care o visează


Destin:

         Viata e semanata de pericole şi de pierderi materiale. La un moment dat, destinul devine mai bun existenţa se săvârșește în mai bine decât cum a inceput, au noroc.


Boli:

         Nativii din Fecioară au o foarte mare grijă de sănătea lor, supraveghindu-şi cu multă migala alimentatia. Au tendinţa de a exagera bolile, și a deveni hipohondrici. Simt o adevărată plăcere atunci când sunt bolnavi, să-şi atragă simpatii și condoleanțe.

Din punct de vedere glandular, cei născuți în Fecioară, sunt sub predominanța lobului anterior al hipofizei și aceluia al thyroidei. Această predominare nu se prezintă însă simultan, ci în mod ciclic. Nativii au câte o perioadă de supraactivitate cerebrală şi fizică, corespunzând cu o supraactivitate thyroidiană, momentană. Acest ritm este însă prea iute pentru elementul post-hipofizar al personalităţii lor, şi de aici va veni oboseala, sleirea, neurastenia. Ei mai sunt sub înrâurirea centrului necunoscut al inhibiţiei, care-i face să-și înfrâneze elanul, inițiativele şi pornirile. De aici, va rezulta un contrast, o nervozitate, care va lucra cu deosebire asupra căilor digestive: dispepsie nervoasă, enterită, etc.


Must Do:

      Firea și principalele caracteristici ale personalității tale se rotesc în jurul aceluiaşi centru: rațiune şi cumpătare. Economie este cuvântul tău cheie, în tot ceea ce faci. In relaţiile de cuplu, în manifestările de afecţiune şi emotive, amoroase, sexuale şi în toate amănuntele vieții tale, ai mare nevoie de ordine, curățenie, organizare.

Toate aceste elemente, dacă sunt împinse la extrem, creează însă un cadru patologic tipic: acela al nevrozei! Ține minte că, pentru a evita de a ajunge în acest punct, este de ajuns să-ți modifici puțin caracterul: încearcă să fii mai expansivă, mai tandră şi mai generoasă cu aproapele tău, mai ales cu cei pe care-i iubeşti! Trebuie să adopți un comportament cald şi înțelegător.