Dragon

Cei nascuti in anii: 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2060, 2072, 2096 


 • Numar de ordine - 5

 • Numele chinezesc - Long

 • Ore dominante - 07:00 - 09:00 

 • Directia semnului - Est Sud Est

 • Anotimp - Primavara

 • Luna - Aprilie

 • Semnul in astrologia occidentala - Berbec 

 • Element - Lemn 


  Personalitatea Boului

      

       Persoana Dragon este mărinimoasă şi plină de vitalitate si putere. Pentru el, viața este o explozie de culori şi este mereu în căutarea lor. Egoist, excentric, dogmatic, de admiratori. Mandru, direct şi aristocratic, își stabileste de timpuriu idealurile în viață și reclamă aceleaşi standarde ridicate si aceeasi perfectiune de la ceilalti, precum şi le impune și lui însuși.  

In China, Dragonul simbolizează împăratul sau masculul; el reprezintă puterea. Despre cei născuți sub acest semn se spune că au coarnele destinului în mainile lor. Dragonul este un adevărat depozit de energie. Are puterea de a realiza lucruri mari spre norocul lui, căci Dragonului îi place să lucreze, să acționeze la scară mare. Totuși, el se poate ,,stinge“ singur și poate să încheie o acțiune și cu un nor de fum amar, dacă nu dispune de un entuziasm prematur. Este cel mai dispus să devină fanatic cu privire la o chestiune sau la un lucru. Orice ar face el, bun sau rău, niciodată nu va rata să fie conducătorul acțiunii. Chinezii îl mai numesc și „gardianul bogăției și puterii“. Este cel mai prosper semn. Dar Dragonul, pe de altă parte, este semnul cel mai înclinat să devină megaloman. Puternicul Dragon este foarte dificil de contrazis, uneori chiar imposibil. Are tendința să intimideze pe toți acei care îndrăznesc să-l provoace. Un Dragon supărat, nervos, poate fi ca un lup rău și mare la ușa dumneavoastră. Va face scandal și va răbufni pană cand vă dărama casa. Dar el, cel mai adesea, este iubitor, în ciuda temperamentului său iute și a căilor sale dogmatice. Orice diferende pe care el sau ea le au în familie vor fi uitate sau neglijate cand li se cere ajutorul. El sau ea ignoră resentimentele familiale și vine în ajutor prompt și cu bunătate infinită. Totuși familia sa poate să conteze pe o lecție severă din partea lui, o dată ce starea de criză s-a terminat. Adesea, Dragonul vorbește foarte afectat. Vă poate prezenta ideile și vederile sale ca un edict imperial. Deși poate face caz de virtuțile democrației și ale libertăților, nu-l credeţi. El se simte întotdeauna deasupra legii și adesea nu face tot ceea ce predică. Uneori, pentru a fi politicos, afectuos și cu vorba blândă, Dragonul va face un efort teribil, fiind încordat la maximum. Dorește foarte mult să fie brutal, obraznic și extrem de nepoliticos atunci cand este provocat. Dar nu încercați să-i administraţi aceeași lecție; într-un fel, nu va ține decat dacă sunteți un alt Dragon și v-ați decis să-l înfruntați. Atunci, putem să ne așezăm și vom urmări o luptă cu tumult de flăcări, care va face ca jocurile de artificii din ziua sărbătorii naţionale să pară ca o simplă lumanare pe un tort de onomastică. In ciuda greșelilor sale, virtuțile, dorințele și pasiunile Dragonului strălucesc peste tot. Nu este meschin și nici nu se lasă înconjurat de favoruri. Puteți să contați pe sprijinul său, căci nu vă va lăsa să cădeţi, dacă o poate face; Dragonul va pune în joc toate resursele sale înainte de a se declara învins. Un extrovertit, un iubitor al naturii, acest om va fi un activ sportiv, turist și un excelent povestitor. Are „aluatul“ super-comisionarilor și el împreună cu grupul său vor aduce mereu ceva nou și important. 

Condiția vremii în timpul nașterii sale joacă un rol foarte important în viaţa Dragonului: copilul născut în timpul unei furtuni sau pe vreme rea va avea o viață furtunoasă și riscantă, presărată cu pericole sau experiențe deosebite. Unul născut într-o zi calmă, frumoasă va avea o existență protejată și o natură mai amabilă, mai caldă.


  Viata profesionala 


          Dacă trebuie decisă vreo dispută, Dragonul este capabil să o soluționeze fără dificultate și s-o impună. Adesea, el este prea încrezător în forțele sale, prea orbit și de multe ori înșelat în ideile și viziunile sale minunate, neglijand în acest mod să acorde atenție necazurilor posibile sau mașinațiilor ascunse care ar putea să-l distrugă sau să-l facă să se prăbușească. În loc să testeze, să cerceteze zonele din jur, pentru a întocmi un plan, o schemă, el preferă să intre în luptă, refuzand retragerea chiar și atunci cand duşmanii sunt în număr zdrobitor. Mult prea mandru, el dispreţuieşte să ceară ajutor; mult prea sigur de el, rareori păstrează ceva în rezervă pentru sine; prea insistent să meargă înainte, uită să-și protejeze spatele și flancurile; prea cinstit, refuză să mintă; este incapabil să interpreteze insinuările inteligente și, în general, ratează interceptarea intențiilor rele și subversive ale duşmanilor săi.

 Dragonul este ca o locomotivă fără combustibil. El se depresurizează și devine trist, plictisit și apatic. Dragonul are aceleași afinități de succes ca și Șarpele, dar pentru că el își exprimă punctele de vedere mai deschis și aventurile sale probabil că vor implica efort fizic sub o formă oarecare, el este în general crutat de problemele serioase de natură psihologică. Fiind un conducător, va lua acţiuni pe cont propriu, va conduce demonstrații, va trimite scrisori la ziare sau va aduna 1 milion de semnături pe o petiție. Are puține sau deloc îndoieli în ceea ce-l privește. El trebuie să conducă drept spre cea mai ascuțită muchie a prăpastiei și să aibă grijă de el. Ţineţi-vă respirația, încrucișați-vă degetele și rugați-vă să aibă frane bune. În concluzie este de menționat că, deși Dragonul este uluitor de luminos, este un pic superficial. Doar cand reușește să-și cheme puterile legendare, poate înfăptui miracole. Are nevoie ca oamenii să creadă în el!


  Viata sentimentala


      În ciuda acestui vulcan de emoții în erupție, Dragonul nu este un tip sentimental, sensibil sau foarte romantic. El ia drept bune dragostea și adularea, ca pe un drept care i se cuvine. Dar în timp ce poate fi încăpățanat, irațional și arogant atunci cand este supărat, el poate să vă ierte în momentul în care explozia lui s-a încheiat. Și pentru că lucrurile trebuie să aibă două fețe, așteaptă și din partea dumneavoastră iertarea greșelilor sale. Uneori poate neglija să-și ceară scuze, ceea ce pare o duritate totuși, dar el nu are timp pentru a se explica sau pentru a fi sacait cu reprosuri sau discutii. Femeia Dragon este Marea Doamnă a ciclului. Va fi o femeie care crede în drepturile egale ale femeilor cu ale bărbaților. Pasiunile sale sălbatice vor fi alimentate şi de discriminare şi de constrangeri. Ceea ce un bărbat poate face ea poate face mai bine. Niciodată să nu o subestimați. Este gata să vă bată pe serviciul dumneavoastră sau să moară străduindu-se, dar nu va ceda. Niciodată nu va sta nepăsătoare așteptandu-și soarta. Este materia din care se construiesc imperiile și matriarhatele ascendente. Încercați s-o împiedicați și cerul va cădea. Pentru a spune adevărul, femeia Dragon este o persoană rațională. Priviți modul cum se îmbracă. Cel mai adesea, îmbrăcămintea care o atrage este cea practică, funcțională. Dorește pur și simplu respectul dumneavoastră și va face totul pentru a-l obține. Femeia Dragon este total emancipată, astfel folosind o tactică adecvată vă poate duce oriunde. Puteți să vă și resemnați, dar ultimul cuvant tot ea îl va avea. Dragonul fie ca se va casatori de tanar,fie va prefera sa ramana singur. El poate fi fericit ducand o viata solitara, pentru ca munca si cariera sa il vor tine ocupat.

Sentimentele sale sunt inocente si totdeauna pornesc din inima. Atunci cand va declara ca va iubeste, fiti sigur ca este absolut sincer.


 • Dragonul de metal (1940, 2000, 2060)

    Acest tip poate avea o voință foarte puternică. Cinstea și integritatea sunt virtuți supreme pentru el și deși poate fi strălucit, deschis și expresiv, este critic și inflexibil. Orientat spre acțiune și combativ, va căuta și va stimula pe cei din jurul său de același grad de inteligenţă sau de același rang social. Nu prea are răbdare cu cei leneși sau dezechilibrați. Inflexibilul Metal combinat cu elementul semnului fix, Lemnul, îl va face capabil să intimideze pe cei mai slabi decat el, supunandu-i voinței sale. Altfel spus, este magnificul războinic în toată splendoarea sa. Este nemaipomenit de intens și-și va baza viața pe convingeri și idei proprii. Zadarnic încerci să-l convingi că anumite lucruri nu pot fi făcute. Acest tip va încerca să elimine orice rău întalnește în viața sa și poate fi fanatic în privința convingerilor sale și a moralei ridicate. Latura sa negativă îl va face să acorde o importanţă prea mare propriei persoane. Este un pic miop în diplomație și are obiceiul să meargă singur, dacă ceilalți nu agreează punctul său de vedere sau nu acceptă conducerea sa. Puternicul Dragon de Metal va da buzna acolo unde cei mai delicați nu îndrăznesc să calce. Va reuși pentru că el nu-și alege alt traseu, chiar dacă e mai ușor. El arde podul pe care a trecut, astfel încat nu se mai poate întoarce înapoi o dată ce a atacat.


 • Dragonul de apa (1952, 2012, 2072)

      Un tip mai puțin dictatorial care favorizează o creștere și o expansiune optime. Poate pune deoparte EU-l său, pentru binele altora şi este mai puțin egoist. O persoană progresistă dar inhibată, se străduie din greu să fie mai putin evidentă setea sa de putere. Uneori se poate eticheta ca o persoană conciliantă. Își poate asuma atitudinea de aşteptare și inteligența sa este la fel de formidabilă ca și puterea voinței sale. Trăiește conform filozofiei, tot ceea ce e al tău e adevărat  și nu se răzbună pe acei care au o cale opusă acesteia. Democrat și cu idei liberale, poate accepta înfrangerea sau respingerea fără amărăciune. Apa este calmantă și benefică pentru acest semn; va ști cum să acționeze cu înțelepciune și să facă ceea ce este esențial pentru progresul său. Este rapid și comunicativ, capabil să-și valorifice ideile sale cu un devotament neobosit. Va reuși ca negociator, pentru că știe cand, unde și cum să aplice forța. Necazul său este că poate părea un optimist peste măsură, care uită să întărească baza de plecare. Incercand să acapareze cat mai mult, poate pierde totul. Trebuie să învețe să facă alegeri dificile și să renunţe la orice este neimportant, neesențial sau imposibil. În acest fel, va fi capabil să-și consacre energiile pentru puține lucruri, dar mult mai recompensatoare pentru el.


 • Dragonul de lemn (1964, 2084)

     Un tip creativ și mărinimos, capabil să dezvolte în mod strălucit noi concepte revoluţionare. Este foarte bun în formularea și implementarea ideilor sale, precum și pentru munca cu ceilalți oameni, doar dacă poate fi un pic binevoitor cateodată. Fiind o fire analitică, el iubește teoriile care pun în evidență cauzele și efectele. Fiecare acțiune a sa este cat se poate de logică. Totuși are tendințe de a diseca prea mult subiectele sau de a domina oamenii pană la finalul dezbaterilor atunci cand ceva sau cineva i se opune. În afară de acestea, iată un Dragon generos care este și înțelept știind să meargă pe mijlocul drumului, care încearcă să supere cat mai puțin oamenii, care își ascunde în mod subtil mijloacele de dominare. Un tip mai puțin mandru și irațional, care va ști să facă compromisuri atunci cand acestea sant în avantajul său. Totuși, ca Dragon își va subordona totul EU-lui său în ultimă instanţă și nu-și va schimba punctele de vedere decît cînd este sigur că poate beneficia el însuși. Nu va fi atat de vindicativ sau egoist ca ceilalți Dragoni, dar va fi direct, mandru și netemător cand este provocat.


 • Dragonul de Foc (1976, 2096)

     Cel mai instabil, competitiv și vindicativ dintre Dragoni, tip care așteaptă mult de la oricine. Dar este în egală măsură binecuvantat cu o enormă energie și poate oferi multe la randul său. Necazul este că afișează un aer de superioritate și autoritate, ceea ce face ca oamenii să se ferească de el sau să-l ocolească. Calităţile sale de conducător sant adesea marcate de dorinţa lui de a fi tratat ca Messia. Focul îi va pune în evidență înclinaţii dictatoriale şi o fire nerăbdătoare şi insistenta. Pune forţă în totul, chiar cand întampină o rezistență redusă. În general este o persoană deschisă și umană care caută imparțialitatea și adevărul cu orice preţ. Criticile sale sunt obiective și au puterea să influenţeze majoritatea. Personalitatea sa este vibrantă. Un adevărat creator de imperii, el va viza rangurile superioare ale demnităților, bineînțeles cu el în frunte. Din cauza ambițiilor sale personale instabile, el este irascibil, nepoliticos şi incapabil să se descurce cu lucrurile mai puțin perfecte. De asemenea, generalizează prea mult sau sare direct la concluzii, adesea încadrand oamenii în categorii fără să admită sau să perceapă diferenţele individuale. Fără îndoială avem în față un tip de performanță, de cel mai înalt rang care ar putea fi ușor o sursă de inspirație pentru cei apropiați lui și o personalitate care ar capta atenția publicului, mai prietenos cu cei din jurul lui.


 • Dragonul de pamant (1988, 2108)

     Un tip plin de inițiativă și sociabil care va avea ambiția de a controla mediul din jur și oamenii care-l înconjoară. Este născut un autocrat și ar fi o prostie să nu crezi asta. Totuși va fi corect și va aprecia părerile celorlalți, chiar dacă nu este de acord cu ele. Pămantul îl face mai realist, mai stabil și adesea puțin impersonal. Deși nu atat de aspru ca ceilalți Dragoni, va avea totuși tendința și ambiția de a domina pe alții. Dar va aborda problemele cu rațiune, iar conducerea sa va fi mai puțin dictatorială. Va munci fără încetare pentru a-și dezvolta talentele și a-și folosi resursele interioare. Autocontrolul său nu înseamnă că-i lipsește imaginația și inițiativa. Dar tocmai Pămantul îl influențează spre a fi mai meticulos, iar dorințele sale sunt mai solide și mai ordonate. Drept ca o stancă, acest aristocrat este liniștit, puternic și cutezător. Bun organizator și reflexiv, răbufnirile sale sunt reduse ca număr sau se va exterioriza certandu-se uneori cu subalternii săi, atunci cand este supărat. Totuși, se va răzbuna imediat ce demnitatea sa a fost jignită.


 Ascendentul orei de nastere:

 • 23 - 01 (Şobolan) ~ Generozitatea lui poate fi amestecată cu şiretenia Șobolanului. Firea afectuoasă a Sobolanului îl va face inapt să fie absolut obiectiv și hotărat.

 • 01 - 03 (Bou) ~ Un tip lent căruia-i place să fie sigur de ceea ce face. Fără îndoială, încă mai aruncă flăcări și poate urma căile dure ale Boului în lupta cu cei care-i stau în cale.

 • 03 - 05 (Tigru) ~ Poate deveni isteric atunci cand planurile sale dau greș. Are impulsul sălbatic al Tigrului și este incitat de stări emoționale. Pe de altă parte poate fi un om foarte laborios.

 • 05 - 07 (Iepure) ~ Combinația puterii cu diplomația. Un tip liniştit si plin de reflecții și ganditor. Foarte puternic și subtil.

 • 07 - 09 (Dragon) ~ Tipul în rolul marelui poet sau mag. Devotament fără margini și ascultare, cere tuturor aceleași lucruri. Va avea probabil de stabilit un cult al propriei persoane dacă dorește să fie urmat de ceilalți.

 • 09 - 11 (Șarpe) ~ Un tip care-şi controlează fiecare mișcare și o execută planurile cu precizie. Ușor sinistru și foarte ambițios, dar farmecul Șarpelui îi maschează intensitățile.

 • 11 - 13 (Cal) ~ Un spirit sociabil căruia îi place să joace pe miză mare. Nici o petrecere nu e completă fără el. Dar preocupările Calului referitoare la dorințele sale absolut egoiste pot umbri simțul datoriei Dragonului.

 • 13 - 15 (Capra) ~ Modest și înțelegător, este tipul care poate într-adevăr să aducă lucrurile la perfecțiune, il fără a utiliza brutalitatea forței.

 • 15 - 17 (Maimuță) ~ Un superstar în toată splendoarea. O excelentă in combinație de forță și șiretenie. Se bucură, glumește, se joacă, dar nu fiți naivi, căci este făcut din oțel și nu veți putea trece peste el niciodată.

 • 17 - 19 (Cocos) ~ Un tip imaginativ și fără teamă, cu o mandrie nemăsurată și ceva din nebunia Cocoșului. Nici un moment întunecat!

 • 19 - 21 (Caine) ~  Cu idei practice, un tip rațional, stabilește și abordează situațiile într-un mod detașat, plin de umor și stabilitate. Poate să aibă o muşcătură foarte rea cand este supărat.

 • 21 - 21 (Mistret) ~ Cu totul devotat și cu o inimă caldă. Minunat să-l ai prieten, va face totul ca să vă ajute. Influența Mistrețului îi poate crea o tușă de umilinţă.


  Compatibilitatile Dragonului

  El Dragon, ea...: 

Sobolan ~ O legătură admirabilă, plină de succes și prosperitate. Nimic nu va  umbri fericirea celor doi și nimeni nu-i va putea despărți. Relatie excelenta si pentru afaceri si pentru mariaj. Cuplul perfect.

Bou ~ Perechea unității prin diversitate. Un mariaj fericit dar plin de momente tensionate. Atenție deci!

Tigru ~ Cateva conflicte de vointa si lipsa de intelegere, dar vor fi in stare sa isi rezolve problemele. Daca va place aventura, nu ezitati!

Iepure ~ Da, se poate și așa, dar atenție la modul de exprimare și la acțiuni. Un iepuraș se rănește foarte uşor.

Dragon ~ O pereche paradoxală și foarte puternică. Dacă stabiliți cine e șeful, lucrurile sunt perfecte. Un mariaj liniștit e ceva anormal, în cazul acesta.

Sarpe ~ Vor coopera si se vor intelege foarte bine. Grăbiţi-vă să nu închidă la primărie!  Mult NOROC!

Cal ~ Relatie modesta, dominata de respectul reciproc. Frecvenţa fericirii va domina această pereche peste tot, și tot timpul.

Capra ~ Asemanari puține și mai puțină înțelegere. Certuri dese și lacrimi. Fie-vă milă și lăsați-o în pace!

Maimuta ~ O pereche strălucitoare, inteligentă, puternică și invidiată. Nu pierdeți vremea, căci timpul costă bani!

Cocos ~ Este posibil, deși combinația e prea tăioasă. Vor stabili legaturi puternice si durabile dar vor lasa armele jos si vor lasa unu de la altu.

Caine ~ Foarte incompatibili. Nu pot ajunge la un numitor comun. Este inutil, doar dacă aveţi ... O viață de rezervă.

Mistret ~ Fara diferente sau lupte de dominare. Așa ceva și-a visat și ea, și dumneavoastră. Foarte multa fericire impreuna.