Capricorn

Capricornul(22 Decembrie-20 Ianuarie) ca semn de pământ și cardinal, el este activ, lacom la câştig, foarte stăruitor, ambițios și destoinic in cel mai înalt grad pentru a atinge perfectiunea materială.


Generalitati:

      Ca şi o mantie de zăpadă care acoperă pământul, Capricornul își învăluie obiectul cu dorinţele lui, se îndoaie şi se adaptează oricărei împrejurări, numai ca să-şi atingă scopul. Strânge în jurul lui toate elementele de care se va servi, întâi să curețe terenul și apoi să organizeze. Rigiditate şi severitate in metodă, dar fiindcă el este un semn feminin, diplomația este partea lui tare, iar forta un ultim mijloc adeseori ocolit. Capra este pe atât simbolul cât şi caracteristica ce se aplică Capricornului. Animalul respectiv se caţără pe munte din etapă în etapă. Prototipul sau uman lucrează la fel: ambiția il face să pretuiasca ridicarea, pozitia socială și averea, in viata.

Printre celelalte semne de pământ, Taurul este semn fix si reprezinta banul, Fecioara reprezinta munca subalterna, insa Capricuornul vrea cat mai sus catre culmi sa ajunga, de unde poate conduce si scoate benefici. El are obiceiul de a folosi tot ce are la indemana, prin mijloace conventionale, prin experienta proprie. Rar el va fi un imaginativ sau un original, insa te poti baza pe el ca va scoate maximul de beneficiu din minimul de mijloace.

Tintind către situatiile inalte, Capricornul nu se simte bine intr-o pozitie subalterna, in care trebuie sa asculte de altul, dar el ascunde cu ingrijire ambițiile, de frică să nu se compromită dându-se pe faţă. Prin reflex, devine adesea melancolic, pesimist, iritabil și cu grijo mare de viitorul său. Ca şi capra care nimicește obstacolele, care se luptă cu coarnele și la sfârşit triumfa, tot astfel şi nativul este si ruitor, îndură iar adeseori este agresiv. In clipele lui bune și prin contrast, când este uşurat de sarcina reponsabilităţilor asumate, el cade pe gânduri ca și cum ar fi timid și rezervat. Aceasta trasatura a caracterului însă, dispare în frământarea ambițiilor și în efortul ascensiunei. Unul din caracterele semnlui se poate rezuma în verbul „A folosi", iar cea mai frumoasă facultate a lui este „A organiza".

El este atât de ambițios, încât nu îngăduie nimănui să-i ia înainte; din acest punct de vedere poate fi mânat către gelozie şi neîncredere, suspectând pe toata lumea. Nu uită niciodată o ofensă chiar dacă nu se răzbună. Are o putere de neînchipuit pentru cercetarea amănuntului. Prin analogie simbolica, putem spune că acest semn reprezintă o mare forta naturii.

Iarna ne sugerează o stare de preparare a pământului şi o acumulare de energii, gata să se manifesteze primăvara. După această imagine, Capricornul este profund meditativ și puterea atenta este mare, reflecând în chip şi fel ansamblul unei creatii în pragul unei manifestări. De aceea, se atribuie acestui semn insuşiri de economie, de organizare, apropie şi de prevedere. Toate aceste calități sunt neaparat trebuincioase unei activități de lungă durata, care conduce la săvârşirea unei opere. Capricornul, prin firea lui, constient de valoarea sa, este un singuratic, atasandu-se foarte greu. Când însă acordă afectiunea sa cuiva, o acordă definitiv și fără rezervă. E cel mai bun prieten care poate fi, dar și cel mai neimpăcat duşman. Sub aparenta rezervată și glacială se ascunde, ca si în sânul pământului acoperit de zăpadă în aşteptarea primăverii, o rară sensibilitate. Are o mare sfială în manifestare și o reţinere întotdeauna aristocratică în gesturile pe care le face. Această sensibilizare devine un adevărat defect atunci când ea este jignită, fiindcă în loc de reacţiunea în afară, la tipul capricornian, care este un tip concentrat şi involutiv, reacțiunea se produce înăuntru. Ea este dureroasă şi face ca nativul să se izoleze și mai mult de elementul exterior care l-a jignit. De aici, un mare pret pe care il pune pe micile atențiuni care il copleșesc cu valoarea lor morală. Lumea proprie de gânduri și numai de gânduri pe care și-o făurește, il poartă aproape întotdeauna către partea sumbră a existenței, către ideea neagră. De aici, foarte adesea, toţi aceşti nativi au o aprehensiune a mizeriei care nu există decât in  inchipuirea lor, fără să se traducă în fapt niciodată. Si, iarăşi, alt exces propriu lor, strategi fără pereche, in stare de a vedea printr-o simplă privire slăbiciunea adversarului și a aştepta cu răbdare momentul atacului: o tendinţă de a se lupta exagerând lucruri şi situație, cu propria lor imaginatie.

In general, mai putem spune că nativii Capricornului işi propun să-și realizeze scopurile cu un entuziasm aşa de mare încât le rămâne foarte puţin loc pentru viața lor privată, ceeace ar explica numărul considerabil de neintelegeri familiare, izolări de cămin şi chiar divorțuri.

Acestea sunt în general proprietățile Soarelui in semnul nostru.


Destin:

        Viața plină de frământări şi de cumpene. Duşmănia și invidia te urmăresc la tot pasul, constituind cauza căderilor ritmice din situaţiile sociale dobândite. Singura solutie pentru nativ este de a evolua pe un plan intotdeauna inferior meritelor sale, unde nu va avea neşansa să fie luat la ochi și hulit. Dacă nativul se va deda unor cercetări ştiinţifice, de natură profundă, are toate şansele să fie apreciat.

De altfel, căderile pe care le suferă nu vor face decât să-l ambiționeze şi mai tare şi să-l determine a-și creea un nou drum.

Cariera lor va oferi o vie mirare tuturor acelora care ii cunosc. Dacă semnul este maleficiat, toată ambiția saturniana a Capricornului se va orienta către acte scelerate : sadism, anarhism.

In general, şansa vine cu vârsta și adeseori ai satisfacția melancolică de a avea o stare bună, atunci când iti face numai o mediocră bucurie sau iți dă o satisfacţie când nu mai este actuală.

Viața intimă e plină de decepții. Puterea de emisiune a influxului pe care il are imprimat din nastere nativul din Capricorn, este grozava și este de natură, fie a produce un fenomen de vampirism, proiectat asupra tuturor ce-l înconjoară, sau cel puţin de a stânjeni dispoziţia celui de aproape.


Boli:

        Nativul din Capricorn aparține temperamentului limfatico-nervos, cu o uşoară predominare a glandei tiroide, care dă efortul continuu. La el insă, joacă rol centrul necunoscut al inhibiţiei, care-i impune o frånă în elementul de a-şi exterioriza ceea ce simte, insa care ii provoaca o mare stare de epuizare dupa efortul depus. 

Din cauza influxului de natura concentrata a planetei Saturn, care isi are domiciliul in acest semn nativ vor avea predispozitii la boli care se produc prin acumulari de saruri. Vom avea deci manifestari artritice la genunchi, la umeri sau boli de piele, urticarie, eczema, etc. Tendinta de longevitate.


Must do:

         Nouă persoane din zece născute în această zodie au foarte multe calități, dar şi câteva defecte! Ai auzit vreodată vorbindu-se de egocentrism, hiperactivitate, perfecționism? Astfel de caracteristici, care, în doze mici pot fi cu siguranță considerate calități, când sunt în cantităţi mai mari se transformă fără-ndoială în defecte: ce să mai spunem dacă nu pot fi controlate! Te-ai întrebat vreodată care sunt urmările acestor caracteristici la nivel emoțional? Răspunsul este: frustrările, dezamăgirile. și tu știi foarte bine cât de contraproductive şi deloc stimulante sunt dezamăgirile, mai ales când sunt frecvente. Remediul ? Încearcă să devii mai înțelegătoare, mai tolerantă, mai ales față de tine. Tocmai pentru că tu eşti prima persoană față de care dai dovadă de cea mai dură intransigența. Relaxează-te!