Cal

Cei nascuti in anii: 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026, 2038 


 • Numar de ordine - 7

 • Numele chinezesc - Ma

 • Ore dominante - 11:00 - 13:00 

 • Directia semnului - Sud

 • Anotimp - Vara

 • Luna - Iunie

 • Semnul in astrologia occidentala - Gemenii

 • Element - Foc


   Personalitatea Calului


                O astfel de persoană este agreabilă, populară, pricepută și foarte isteață. Prezintă mai degrabă o atracție sexuală deosebită, decat o fizionomie de excepție. Dotat cu o atracție caldă și pămantească, reala, este foarte vorbareț și perceptiv. Firea sa schimbătoare îl poate face vulcanic, imprudent și încăpățanat în acelaşi timp. Cel mai adesea va părăsi pe părinți devreme, de tanăr. Dacă nu se întamplă asta, atunci spiritul său independent îl va stimula să muncească sau să-și dezvolte talentul într-o carieră, de la varstă fragedă. Un aventurier inimos, se remarcă printr-o minte ascuțită și prin capacitatea de a-și administra banii. Sigur de el, energic, vioi, impetuos și chiar un pic aspru, îi place foarte mult să se îmbrace, parțial în culori strălucitoare și cu croieli remarcabile, uneori la limita stridentului. Îi plac exercițiile, atat cele mentale cat și cele fizice. Il puteți remarca prin mersul său rapid și plin de grație, prin reflexele sale rapide şi felul iute de a vorbi. Răspunde foarte repede și poate lua hotărari fulgerătoare. Acest tip va dori ca toate lucrurile să fie făcute după exemplul său. Egocentric prin firea sa, îi place ca familia și cei din anturaj să se învartească în jurul său. Cu remarcabila sa forţă de convingere, va fi capabil să convingă oamenii să urmeze drumul gandirii sale. Pocnind din degete și bătand din călcaie, acest tip, tenace și plin de culoare, vă poate vorbi despre orice o dată ce a început să vă farmece. El este reclama însăși a unei personalități de excepție. Pentru a fi în stare să înțelegeți într-adevăr un Cal, trebuie să știți un singur lucru și anume acela că el sau ea crede în ''viaţă, libertate si dragoste".

Caii de ambele sexe vor aduna bogăţie, dar nu şi siguranță. De altfel nu le pasă prea mult de siguranţa lor. Au o înclinaţie pentru a supralicita, pentru a exagera adevărul și a adăuga unei calomnii o minciună cusută cu ață albă, toate acestea nefiind greșeli în ochii lor, ci doar produse ale imaginaţiei lor creative. Nu sunt deloc timizi atunci cand trebuie să conducă și trec la acțiune imediat, chiar înainte de a-i putea face să asculte un sfat. Orientali cred că oricat ar fi de năvalnic Calul cu pasiunile sale, ele trebuiesc multiplicate atunci cand el sau ea sunt născuți în anul Calului de Foc (ultimul an de Foc a fost în 1966 și va urma abia în 2026). Odinioară (cand femeile libertine și cu totul dogmatice își exprimau nemulţumirea prin împotriviri mari la măritiş) se considera un eveniment nefericit să ai o fată născută în acest an. Legenda spune că un Cal de Foc consumă totul în calea sa și revarsă prăpăd și pagubă pe oriunde merge. Multe femei Cal de Foc au distrus viața unui om liniștit doar din cauza firii lor pasionale. Bărbatul Cal de Foc nu este con siderat așa de rău. El poate fi doar un norocos, poate fi distins și poate fi creditat atat cu fapte faimoase, cat și cu cele marșave. Calul, ca și Dragonul și Tigrul, este considerat ca cel mai puternic semn masculin. Totuși, de faima și norocul Calului beneficiază rareori familia părinților săi mai ales că părăsește casa acestora devreme. Voiosul și afabilul Cal se spune că este foarte circumspect la pericolele dragostei. Ar putea ușor să piardă totul dacă va urmări în viață doar dragostea cu orice preţ. În consecință, poate avea multe afaceri care se vor termina în mod nefericit sau chiar mai multe mariaje și divorțuri. 

Un tip născut vara va avea o viaţă mai bună decat cel născut iarna. Cea mai bună perioadă din viața lui va începe la mijlocul varstei, în a doua parte a vieţii, atunci cand este suficient de matur pentru a se înhăma la căruța responsabilităților. Cei mai buni parteneri ai lui vor fi Tigrul și Cainele, alături de oaie.


   Viata profesionala


             Egoismul său se extinde rareori în latura materială sau financiară a vieții sale. Mai corect spus: este foarte egoist cu timpul său, cu afecțiunea și grija sa faţă de alții, cu bunăvoinţa de a-și schimba drumul pentru a urma un grup. Nu urmărește în mod deliberat să fie politicos sau încăpățanat. Pur și simplu nu poate aștepta ca un alt individ să-l ajungă din urmă și să-i egaleze fie viteza de gîndire, fie agilitatea unei activități fizice. Din acest motiv, în timp ce poate fi un performer excepțional, este și un profesor ,,neînsemnat“. Cand o idee îl frămantă, el va lucra în afara programului, fără să mănance sau să doarmă. Apoi, atunci cand lucrurile devin mai lejere la birou, nu este de părere să-și ia o zi liberă pentru a juca hochei; are nevoie de o atractivitate stimulatoare care să-i pună în evidență competența. Meditează și crede în idei mari de progres; inventează abordări dinamice noi, rezolvă probleme enigmistice. Deci, dacă aveți un Cal care lucrează pentru dumneavoastră, dați-i frau liber varietății, trimiteți-l în misiuni imposibile. Multele sale calități de valoare vor fi puse în evidență atunci cand are mană liberă. Dar, pentru Dumnezeu, țineți-l ocupat. Performanţele sale vor scădea dacă munca sa nu este la nivelul capacității sale. Are tendinda de a jignii oamenii si va fi nemultumit cand acestia nu lucreaza la fel de eficient ca el.


    Viata sentimentala


         Imprevizibilul Cal se va îndrăgosti foarte ușor, dar îi va trece la fel de ușor. Adesea este un tip play-boy sau play-girl, exceland printre celalalte semne ale zodiacului. Nu este o fire posesiva, suspicioasa sau geloasa.

Acest tip poate fi un suflet nestatornic. Dacă tot nu poate să fie cu persoana pe care o iubește, atunci de ce n-ar iubi-o pe cea cu care trăiește? Oricum, va exista o doză de nedreptate în tentativele sale amoroase: cele lungi sau cele pline de încurcături nu-i sunt pe plac și nu-l încurajează. El stie pe care parte a feliei de paine este untul și mierea. Nu se va lăsa ,,prins" de vreo obligație decat dacă el va dori aceasta. Are o mulțime de prieteni și își face tot mai mulți în fiecare zi. Dar învață să nu se lege prea tare de vreunul dintre ei. El poate deveni foarte important în viața dumneavoastră plictisitoare, exact ca o zi strălucitoare de vară și poate pleca din ea în minutul în care ați luat ochii de pe el. Apoi, atunci cand îi veți reda speranța că-l veți asculta din nou, el poate veni înapoi la dumneavoastră, dansand și reluand totul de unde a rămas, ca și cum n-ar fi plecat niciodată. Prea iute pentru a se încălzi și cu o viteză de realizare ameţitoare, o astfel de persoană își va pierde repede interesul. Nici nu poate menține un domiciliu pentru multă vreme. Sigur că nu vă va sparge ușa ca Dragonul. Vă va lăsa adresa sa și telefonul și vă va spune în altă zi cand a-ţi putea fi mai receptivă. Atunci cand vantul „schimbărilor“ bate, Calul își va modifica repede cursa sa. Deși el poate să nu afișeze o mare stabilitate în timp, nu puteți fi sigur niciodată cand va stabili negocieri eşalonate pe o durată mai lungă de timp. Gandirea sa este un joc de cuburi ordonat; dacă și cand găsește o piesă care-i trebuie, el o va folosi.  Ca şi prietenul său cel mai bun, Tigrul, Calul a văzut unele ,pisicuțe“ drăguțe în tinerețea sa. Dar este inutil să-i reamintiți de greșelile sale dinainte. Îi displace să insistați asupra gafelor lui.


 • Calul de metal (1930, 1990, 2050)

    Un tip popular dar peripatetic, indisciplinat. Demonstrativ, impetuos și îndrăzneț, va fi totuși o personalitate foarte captivantă. Este foarte îndrăgostit și are o atracție deosebită pentru sexul opus. Dăruit cu o minte prolifică și o intuiție fină, poate fi extrem de productiv dacă este pozitiv, activ. Va fi foarte greu să încerci să te ții după el pentru că pare că este oriunde în același timp. Dotat cu o putere de recuperare mare, niciodată nu rămane în afara unei acţiuni pentru multă vreme. Este mereu în căutarea excitantelor și a escaladării înălțimilor de neatins. Este mai încăpățânat și mai egocentric decat celelalte tipuri de Cai. Poate fi legendarul curent navalnic plin de idei strălucitoare, dar nu este un bun administrator al acestora. Dacă munca sa nu-i dă satisfacție, nu e stimulativă, atunci va deveni iresponsabil, irațional. Nici nu poate lucra dacă cineva se uită la el peste umăr. Este însetat permanent de noi experiențe și provocări. Dacă este negativ, va avea nevoie imperioasă de libertate și va fi capabil să rateze orice implicare personală mai serioasă, de teama că aceasta să nu-i reducă din libertate sau să-i ocupe prea mult timp.


 • Calul de apa (1942, 2002, 2062)

     Un tip agreabil, cu un excelent spirit de afaceri, dar extrem de interesat de propria devenire și confort. Este foarte adaptabil la schimbări și este în stare de rearanjări radicale și in extenso fără a clipi din ochi. Acest tip nomad poate fi cel mai neobosit dintre Cai. Tipul de excursionist și de iubitor al sporturilor, nu va lăsa nici un petic de iarbă să crească sub picioarele sale. Va putea de asemenea să aibă obiceiul de a se razgandi frecvent și de a urma un curs cu totul diferit al unei acțiuni, fără să dea o explicație. Gandirea și mişcările sale sunt cateodată orientate spre răbufniri sporadice ale unor acţiuni nervoase dar inspirate. Va avea un delicios simț al umorului și poate fi foarte amuzant atunci cand vrea să fie. Este plin de culoare, putand discuta orice subiect cu oricine. Cand este negativ, este pretențios și inconsecvent și poate afișa o deplorabilă stare de indiferenţă față de ceilalți. Trebuie să-și dezvolte planurile de viaţă pe o scară mai mare și pe o perioadă îndelungată și să fie mai afectuos și constant.


 • Calul de lemn (1904, 1954, 2014)

      Prietenos, sociabil și mai puțin nerăbdător, acest tip de Cal este cel mai rational din tot lotul. Dar va refuza mereu să fie dominat. Își va disciplina gandirea cel mai bine și va fi capabil de o creație intelectuală clară și sistematică. Va avea o fire veselă, cu o dispoziție optimistă, fericită și va fi foarte activ în afacerile sociale. Foarte amuzant şi un bun orator, nu are o atitudine egoistă și nu va ţine să apară mereu pe prima pagină a publicaţiilor. Dar, pentru că este un progresist, modern și puțin sentimental, va înlătura tot ceea ce este vechi și va promova cu consecvență noul. Schimbările de tot felul, noile curente de idei și ultimele invenții îi vor captura imaginația și nu se va lăsa pană cand nu va încerca și promova neconvenționalul. Îi va plăcea să
exploreze multe domenii dar va munci din greu pentru a-și îndeplini mai întai responsabilitățile. Puternicul, inteligentul și sangvinicul Cal de Lemn va fi un muncitor neobosit, dar ar fi mai bine pentru el să învețe să fie mai atent si mai
perspicace în viață.


 •  Calul de foc (1906, 1966, 2026)

    Un tip înflăcărat şi nestatornic, cu un intelect superb şi o mare atracție pentru ceilalți. El încearcă să aducă schimbările pe care le dorește prin forță și putere de convingere. Este tipul cel mai excitabil şi cel mai pasionat din tot ciclul. Poate fi ușor zăpăcit și este prea pentru a face ceva plictisitor. Va avea fler, farmec, inteligenţă dar curentul de idei strălucitoare pe care-l degajā în mod continuu îl face extrem de afabil. Personalitatea sa are multe fațete și are nevoie de o viaţă picantă şi variată. Este foarte dificil, dar poate deveni extrem de fericit dacă are o viaţă dublă sau triplă sau dacă are mai multe profesii ca activitate. Îi place să călătorească, să anticipeze acţiuni și schimbări și va lucra cel mai eficient atunci cand este bine încărcat. Rareori acceptă supravegherea altora chiar și a șefilor. Este un căutător de senzații. Poate intra în relații și poate rupe orice legături cu tot felul de oameni, foarte rapid și cu minimum de efort. Este descurcăreț în rezolvarea afacerilor jenante, dar va fi în același timp și certăret. Acest tip va avea darul ingeniozităţii şi al puterii de concentrare, dar nu va fi perseverent deloc.


 • Calul de pamant (1918, 1978, 2038)

   Un tip fericit, mai precis și cu mişcări lente. Poate fi mai logic dar și mai puțin hotărat. Îi place să analizeze toate fețele unei chestiuni înainte de a acționa. Va fi mai puțin prăpăstios. Poate stabili și învăța ușor să-și traseze propria linie în viaţă, dacă este necesar. Nu opune rezistență autorităţilor. Totuși este foarte bine acordat și are o capacitate de a intui investițiile rentabile. Poate redresa afacerile proaste și poate impulsiona industriile rămase în urmă. Deși este tipul de „nu zi hop pana nu sari", este fără îndoială foarte capricios, legat de lucrurile mărunte și nu-şi va da seama prea lesne de asta. Uneori se poate eschiva de la o acțiune oarecare și apoi, cu altă ocazie, să facă mai mult decat poate în realitate.

 

   Ascendentul orei de nastere:


23 - 01 (Sobolan) ~ Un petrecăreţ, un tip sociabil și afectuos. Va procura și va manipula cu ușurință banii.

01 - 03 (Bou) ~ Un tip serios, chiar consecvent, cu o nelinişte atenuată. Iși poate fixa un lucru pe care să-l urmărească, dar nu se va îndrăgosti aşa de uşor.

03 - 05 (Tigru) ~ O bună combinație de îndrăzneală și talent. Va fi mereu în afara pericolelor doar dacă va urma căile misterioase ale Calului.

05 - 07 (Iepure) ~ Un tip cu acţiuni moderate. Bogăția și vulgaritatea vor fi reduse de preferințele alese ale lepurelui.

07 - 09 (Dragonul) ~  Un tip năvalnic care nu vă poate ajuta caștigand sau întrerupand cursa. Prea multă putere pentru un tip fără experiență. Are tendința de a reacţiona foarte dur.

09 - 11 (Sarpe) ~  Un tip cu oarecare înțelepciune, care se va mișca mai lent, dar mai sigur de succes.

11 - 13 (Cal) ~  Un tip fără cusur, care-şi cunoaște afacerile. Poate avea o fire foarte impetuoasă și nervoasă dar se mişcă cu o grație uimitoare. Va fi de asemenea nespus de capricios și de încrezut.

13 - 15 (Capra) ~ Mai puţin vijelios, atrăgător, cu o fire miloasă. Îi place să iubească și să fie iubit.

15 - 17 (Maimuta) ~  Puternică alianță între agilitate și istețime. Tip egoist și prompt, se va zbate mereu pentru el. Un vorbitor fluent, nu veți avea prea multe argumente în fața lui.

17 - 19 (Cocos) ~  Un tip competent și perceptiv la „sunete“ foarte înalte. Nu va simți niciodată teama de ceva.

19 - 21 (Caine) ~ Un tip mai cinstit și mai încrezător. Practic, agil și cu mintea ascuțită, poate fi ușor agitat, nerăbdător și binevoitor.

21 - 23 (Mistret) ~ Un tip întreprinzător și sociabil, foarte sincer, e mai puțin viclean dar în același timp este prea mulțumit de sine.


Compatibilitatile Calului


    El Cal, ea...: 

SobolanComplexe de personalitate, incompatibili! Folosiţi-vă ambiția și energia în alte scopuri. Fericire cu de-a sila nu se poate!

Bou ~ Unele bariere in comunicare. Relatie rece.

Tigru ~ Perechea ideală, strălucitoare și fericită. Nu vă speriați dacă ea face primul pas, dar nu-i place timiditatea dumneavoastră. Sunt foarte compatibili.

Iepure ~ Puteți fi buni prieteni, cateodată. Sensul fericirii într-un cuplu de acest fel este extrem de incert. În ultimă instanţă, cam bateți pasul pe loc. Reflectați serios!

Dragon ~  O relație dinamică, colorată și puțin eficientă în căsnicie. Doi oameni ,tari", inteligenţi, dar excesiv de împrăștiați. Cădeți de acord mai întai asupra scopului comun. Dacă veți găsi vreunul!

Sarpe ~ Dacă o veți convinge să fie la fel de altruistă ca dumneavoastră, parcă ar fi bine. Dacă nu, atunci schimbați-vă dumneavoastră. Dacă nu, mai bine NU!

Cal ~  Este omul de care simțiți atata nevoie, din toate punctele de vedere. Dar s-ar putea să nu reușiți un cămin împreună, pentru că nu aveți timp pentru aceasta. Apropo, nu cumva ați întarziat la primărie? 

Capra ~  O pereche într-adevăr ideală. Puternice afinitati si atractie reciproca in afaceri si dragoste. 

Maimuta ~ Perechea cea mai nerăbdătoare. Fericirea e la un pas, bunăstarea e aproape, armonia e ca și instalată, dacă scăpați de orgoliul dominării. Doi oameni puternici prin inteligență. Folosiți-o!

Cocos ~  Da, se poate. Dar pregătiți-vă, că aveți de „tras“! În rest, nici o grijă, „DA“ să spuneți!

Caine ~ Cooperare, afinități pe toată linia. Nu veți regreta niciodată!

Mistret ~  O uniune condiționată. Sunteţi prea critic cu slăbiciunile ei. Dacă o veți înțelege și ajuta, răsplata va fi dublă ... și consistentă.