Bou

Cei nascuti in anii: 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021, 2033, 2045, 2057 


 • Numar de ordine - 2

 • Numele chinezesc - Niu

 • Ore dominante - 01:00 - 03:00 

 • Directia semnului - Nord Est

 • Anotimp - Iarna

 • Luna - Ianuarie

 • Semnul in astrologia occidentala - Capricorn

 • Element - Apa


  Personalitatea Boului


         Semnul Boului simbolizează prosperitate prin muncă susținută și curaj. O astfel de persoană va fi calma, metodică şi demnă de încredere. Un muncitor răbdător şi neobosit, îi plac rutina și conversaţiile. Deși este în general deschis la minte și un bun ascultător, este foarte dificil să-i schimbi părerile pentru că este încăpățânat și adesea are prejudecăți puternice. Pentru că are un caracter ferm și plin de încredere va fi însărcinat cu funcţii de autoritate și responsabilitate. Nu va da greş niciodată în ceea ce va întreprinde. De fapt trebuie să fie atent să nu se abată foarte mult de la linia sa și să nu se lase încărcat cu prea multe sarcini. Interiorul locuintei sale este modest dar foarte curat. Ascunde o minte logică și hotărată. Inteligența și dexteritatea sa sunt ascunse printr-o abordare contemplativă a lucrurilor. Dar în ciuda faptului că este un introvertit, natura sa plină de forță îl poate duce spre comandă sau spre oratorie dacă este cazul. În momentele de harababură și dezordine, prezența de spirit, refuzul de a fi intimidat și inocularea încrederii vor restabili ordinea. Va merge cu capul sus totdeauna. Este o persoană sistematică,  are mare respect pentru tradiție. De fapt, dorește să facă exact ceea ce se așteaptă de la el și este atat de previzibil, încat poate fi criticat pe nedrept de lipsă de imaginație: Dar el știe că numai făcand lucrurile aşa cum trebuie să fie făcute, poate spera să obțină în cele din urmă succesul. Are o minte foarte ordonată. Ceea ce nativii celorlalte semne pot realiza prin inteligență și tertipuri, la el vor fi doar pură tenacitate și devotament. Poți să te bizui pe promisiunile sale; o dată ce-și va da cuvantul, și-l va respecta. Părerile altora înseamnă puţin pentru el. Se va angaja cu toată forța în orice sarcini și-și va termina treaba. Detestă să piardă la final. 

In timp ce alte semne ca Tigrul, Cocoșul, șobolanul se pot plange vehement dacă sunt supărați iar Oaia, Iepurele se îmbufnează și devin posomorați, Boul reacționează scufundandu-se în muncă intensă pentru a-şi îndulci mizeria şi tensiunea. Dacă a fost dezamăgit în dragoste în numeroase randuri, se poate scufunda în muncă pentru totdeauna și-și va duce viața solitar, în loc să riște să fie umilit sau respins din nou. Boul va insista să-și onoreze datoriile pe care le va plăti pană la ultimul leu. Cand vă datorează ceva, nu-şi va ierta niciodată dacă nu-și va arăta mulţumirea sa într-o formă adecvată.

Acasă, vorba sa e lege. Știe cum să dea ordine și cum să le îndeplinească. Dorește ca directivele sale să fie executate ca la carte. Are o abordare materialistă a vieţii şi, deși poate fi devotat familiei sale, îi va cere aceleași legi și ei. Măsura dragostei pentru familie vor fi deplinul succes și realizările personale. Chiar dacă ne gândim că nu este prea mișcat de emoții, este un bun vizionar și este capabil de mai mari sacrificii pentru tihna familiei sale. Atunci cand apar astfel de situații, el nu se va da bătut niciodată. O astfel de persoană va fi de preț pentru firmă și familie.  Nu are nici un moment sentimentul nesiguranței pentru că își va conduce toată viața cu bine. Rațiunea îi va dicta că un lucru așa de valoros nu trebuie părăsit sau respins de către el. Un Bou născut ziua, va fi mai agresiv și mai activ decat unul născut noaptea. În mod similar, cel  născut iarna va fi încercat din greu și va avea o anevoioasă decat cel nascut vara. Boul este o persoană care stie ce vrea si isi va urma mai mult judecata decat inima.

Deci, dacă vreți să caştigaţi un proces, apelati la inteligenta cerere cu date reale. Rareori sentimentele l-au făcut să-şi și rațiunea sa. Faceți o listă cu pro şi contra şi sprijiniţi orice schimbe părerea. Are o constituție remarcabilă și rareori se îmbolnăvește. Mandru și incoruptibil, sfidează slăbiciunile altora. Dacă poate învăța să-și cultive simțul umorului și compasiunea, va fi cu atat mai fericit. Un conducător înnăscut și un om disciplinat va tinde să devină prea rigid.

Posibil să fie un autodidact. El crede cu sinceritate că fiecare trebuie să judece singur și să nu se eschiveze de la aceasta. Latura cea mai rea îl face inabordabil, inflexibil și împrăștiat în gandire. Lipsa de tact și considerație pentru ceilalți, cuplată cu o viziune agitată a vieții, îl pot face necorespunzător pentru funcții însemnand relaţiile cu publicul, diplomație, finanțe. Totuși este respectat și plăcut pentru cinstea sa, pentru lipsa de pretenții și principiile ferme. Va cere loialitate subordonaţilor, pentru că nici un scop nu e de neatins pentru el. Demnitatea sa tăcută și puternica moralitate îl păzesc de mijloacele necinstite pentru realizarea scopurilor sale. Îi displace să ceară ajutor de la alții. De fapt este atat de puternic încat va trebui să te rogi de el pentru a accepta un serviciu. Are tendinţe dinastice.

 

  Viata profesionala


       Atent și conștiincios, el clădește lucrurile pînă la sfarșit. Statornicia din genele sale se va extinde asupra copiilor și generațiilor viitoare, chiar dacă nu s-au născut sub același semn. Caracterul său minunat îl face un fondator de imperiu. Va lua toate masurile pentru a asigura prosperitatea si supravetuirea familiei sale. Işi va duce viața liniștit, legat mai mult de cămin, de țară, prin muncă intensă. Va prefera investițiile stabile pe termen lung. Fiind o creatură a obișnuințelor, nu este un jucător; riscurile și pericolele generate de joc îl enervează pentru că-i pun în pericol simțul necesar al siguranţei. Orice s-ar întampla, trebuie să fim siguri că succesele de care se bucură acesta sunt datorate propriilor merite. Pe scurt, puternicul și disciplinatul Bou nu va accepta, nu va fi de acord cu zburdălniciile riscante ale vieții. Acest tip de om va deveni un învingător prin efortul propriu și nimeni nu merită mai mult acest lucru ca el.


   Viata sentimentala 


          Boul poate fi teribil de naiv cand este vorba de sentimente. Nu poate intelege capcanele iubirii, cu atât mai puțin să adopte o strategie, de aceea alții trebuie să pledeze in afacerile sale sentimentale. Să nu aștepți de la el poezii sau serenade sub clar de lună căci nu are abilitate pentru astfel de lucruri. Prezența sa este o garanție durabilă și convingătoare, mai ales că nu este pretențios și este foarte loial. Pentru că sunt tradiționaliști, atat femeilor cat și bărbaților născuți sub acest semn, trebuie să li se facă mult timp curte pană ce se pot stabili relații intime cu ei, după care se aprind ușor și dau curs sentimentelor lor adevărate. 

Bărbatul poate fi cavalerul dintr-un ordin foarte distins, un domn, dar care poate deveni brusc un chefliu, neîndemanatic, guraliv cand vrea să cucerească femeia minunată la care viseaza. Dar dacă vă veți căsători cu el și aveți încredere in brațul său, nu vă va dezamăgi niciodată; vă va înconjura cu încredere toată viața. Nu va trebui să vă faceți griji în privinta datoriilor ce trebuiesc plătite. Poate nu vă va răsfăța cu diamante şi blănuri, dar viața va fi confortabilă pentru că știe s-o facă aşa şi nu vă va lipsi nimic niciodată.

Dacă aveţi norocul să vă însurați cu o fată Bou, fiţi siguri că ați ales o fată raţională. Vă va apreta gulerul la cămașă, exact ca mama dumneavoastră, va împături ziarul corect la micul dejun, în fiecare zi fără să greșească și vă va face ouăle ochiuri perfecte. Chiar și sărutul de „bună dimineața“ poate să nu însemne mai nimic, în comparație cu sentimentele ei de devoţiune și reală admirație. Știind aceste lucruri, este de preferat să nu o necăjiți cu fleacuri sau jocuri adolescentine. Contați pe firea ei ordonată și sinceră. Cinstită, muncitoare și fără reproș, vă va face o viață minunată. Registrele familiei nu vor fi dezechilibrate iar conturile dumneavoastră nu vor scădea. Depinde de dumneavoastră să o urmați în viață și să luați conducerea. Alături de atat de multe calități rentabile, o astfel de persoană este cunoscută că alimentează nemulțumirile pentru mult timp. Are o memorie capacitivă și exactă, iar nedreptățile sunt înregistrate pană la ultimul detaliu.

         

 • Boul de metal (1901, 1961, 2021):

       Acest tip va avea puternice conflicte de interese cu oamenii, chiar și cu superiorii săi, mai ales cu aceia care nu agreează vederile lui. Acești nativi se vor afișa ca fiind clari, intenși și raționali și nu pot fi acuzați niciodată de a fi evazivi sau nehotărați asupra ceea ce doresc. Vor ține nespus la arma lor; dacă va fi necesar, vor fi chiar plini de elocvență și-și vor folosi toate capacitățile cand doresc să-și croiască drum înainte. Nu este o natură foarte afectivă, dar poate avea înclinaţii spre erudiție și poate fi un iubitor al muzicii clasice și al artei. Are un puternic simț al responsabilităţii şi poţi să te bazezi pe cuvantul lui. Tinde să forţeze lucrurile; poate deveni o armată într-un om, atunci cand este obsedat de urmărirea obiectivelor sale. Poate deveni uşor un fanatic. Dur și arogant nu cunoaște cuvantul ,eșec“. O persoană cu o vigoare remarcabilă, va cere puțin timp pentru repaos sau divertisment. Nu-i va păsa dacă muncește din greu cand acest lucru îi face plăcere. Poate fi uşor împrăştiat şi răzbunător dacă nu-şi găseşte drumul.


 • Boul de apa (1913, 1973, 2033):

       Acesta este mai degrabă realist decat idealist. Răbdător, practic și de o ambiție fără margini, posedă o inteligenţă subtilă și un simţ pătrunzător al valorilor. Pune lucrurile în ordinea lor firească și are contribuții notabile în această activitate pentru că știe să aștepte momentul potrivit și să-și organizeze activitățile. Este un tip mai rational și mai flexibil și acceptă sugestii, deși poate să nu fie de acord cu schimbarea sau introducerea metodelor convenţionale în viața sa. Dar nu este atat de rigid pe cat sunt alții și nu va fi așa de nefericit dacă va ști să se aplece în bătaia vintului. Îl preocupă întai de toate îmbunătăţirea vieții sale şi siguranța și se va sprijini pe lege și ordine în tot ceea ce va întreprinde. Îşi va pune amprenta pe tot ceea ce înfăptuiește împreună cu alții și se poate conduce fără nici o dificultate, dovedind că nu este prea rigid și nu cere mult de la alții. Se poate concentra spre mai multe ţeluri deodată şi poate epuiza forţele adverse prin calculul său metodic, răbdare și voinţă.


 • Boul de lemn (1925, 1985, 2045):

       Acest tip de Bou este mai puţin rigid şi cel mai puțin constiincios daca nu ia în seamă sentimentele altora. Reacționează mai rapid decat celelalte semne ale Boului şi este posibil să fie mai atrăgător din punct de vedere social. Va fi admirat pentru integritatea și etica sa. Este cinstit și inparțial, deși semnul său înclină spre conservatorism. Trăieşte în cadrul unui sistem social fix, bine stabilit şi va fi un "artist" cu mult mai bun decat confrații săi. Avand noroc și imboidul corespunzător, va îmbrățișa vederi noi și progresiste; este mai puțin încăpățânat și capabil să cedeze regulilor majorității. Va putea urca nebănuite culmi adunand bogății și ajungand la ranguri sociale înalte dacă poate reuși să descopere și să dezvolte rețele industriale competitive sau acțiuni colective eficiente. Este plin de energie și iși va utiliza la maxim potențialul. Înțelege importanța coexistenței și iși va lega ambitiile de ordinea vasta a lucrurilor. Este capabil de munca in echipa si probabil va fi inclinat sa domine.


 • Boul de foc (1937, 1997, 2057):

       Este tipul cel mai energic, mai bătăios şi cel mai înclinat spre putere si importanţă. Simțul său de autocontrol este mereu treaz, astfel avand un temperament puternic, iute. El poate fi cel mai puternic și mai mandru dintre toţi Boi, cu excepţia celui de METAL, care este mai liniștit. Este o fire materialistă și poate avea convingerea superiorității sale. În consecinţă, tinde să elimine persoanele sau lucrurile pe care le consideră nefolositoare sau necorespunzătoare, fără a încerca măcar să le stabilească adevărata valoare. Este obiectiv și sincer și poate fi foarte dur cu cei care îndrăznesc să i se opună. Focul din el poate face ca tendinţa de muncă să se transforme în dictatură sau chiar război declarat împotriva adversarilor săi. Tinde să-și supraestimeze calitățile și arată puțină răbdare și înțelegere pentru sentimentele altora. Este un tip cinstit și corect care nu doreşte să profite de pe urma celor pe care-i poate elimina. Familia sa va beneficia cel mai mult de pe urma muncii sale, pentru că îi protejeaza pe cei dragi si va avea grija sa nu le lipseasca nimic.


 • Boul de pamant (1949, 2009, 2069):

       Este un tip de anvergură deși mai puțin creativ, credincios tot timpul muncii sale. Își cunoaște limitele si isi dă seama de imperfecțiunile sale chiar de tanăr. Va străluci în orice domeniu în care decide să lucreze pentru că este practic, laborios și pregătit să plătească prețul cerut de succes. Sarcinile sale le împarte bucuros cu alții și va favoriza acțiunile practice care merită atenția sa. Caută siguranța și stabilitatea și va munci eficient, cu aceste două scopuri mari în minte. Deși poate să nu fie sensibil sau prea sentimental, este capabil de emoții sincere și puternice și va fi loial și statornic celor dragi și principiilor sale. Se va lupta pentru continua creştere a nivelului său de viață, va intalnii dificultăți și va suferi fără să se plangă. Un tip foarte hotărat care știe ce vrea, care va ajunge departe. Va fi foarte greu să-l dobori sau să-l dai jos din rang. Poate fi cel mai lent, dar și cel mai sigur dintre toţi Boii.


   Ascendentul orei de nastere:


 • 23 - 01 (Şobolan) ~ Puţine sentimente reale. Farmecul Sobolanului il face mai dulce si este mai flexibil şi mai comunicativ. Totuşi nu va uita o injurie și nu va uita să şi numere banii.

 • 01 - 03 (Bou) ~ Tipul de conducator. Puneți un deget pe linie si el vi-l va tăia pe conturul ei. Dotat cu mult control și devotament. Nu se pot spune prea multe despre imaginaţia sau simțul umorului, la el.

 • 03 - 05 (Tigru) ~ Captivant, o personalitate simpatică. Cu siguranță nu va fi un timid sau un tip calm. Oricum, atenție la temperamentul său instabil.

 • 05 - 07 (Iepure) ~ Nu-i veți schimba părerea despre dumneavoastră, dar cel puțin va fi diplomat și discret. Un tip gentil care va colecționa obiecte de artă şi antichități și nu va iubi munca intensă.

 • 07 - 09 (Dragon) ~ Mare voință și putere pentru a-şi atingescopurile. Păcat că este atît de inflexibil şi incapatanat. Altfel, ar putea caștiga mult mai mult.

 • 09 - 11 (Şarpe) ~ Două semne tainice care nu suportă să li se dea sfaturi. Poate fi un singuratic însoţit de natura sa vicleanā.

 • 11 - 13 (Cal) ~ Fericit pe drumurile fanteziste ale Calului. Cine stie, poate chiar îi place să danseze! Totuşi, afaceristul Cal îl poate ține departe de scopurile stabilite.

 • 13 - 15 (Capra) ~ Artist cu latură romantică a personalității. Va fi mai bland și mai receptiv. Va fi un bun om de afaceri și va putea să facă bani de pe urma talentelor sale.

 • 15 - 17 (Maimuță) ~ Perspicace și jovial, nu-și va lua în serios problemele. Sub influenţa Maimutei nici nu va avea încotro. Tot timpul va avea o carte în manecă!

 • 17 - 19 (Cocos) ~ Dinamic și perseverent. Se va certa mult inainte de a acționa și se va ține de retorica in loc să fie brutal. Ca tip este ceva între justitie şi religie.

 • 19 - 21 (Caine) ~ Moralist sever care poate fi extrem de supărăcios, dacă n-ar fi salvat de temperamentul Cainelui. Ei bine, cel puțin nu va fi prea părtinitor și vă va audia cinstit în Curtea de justitie. Succes!

 • 21 - 23 (Mistret) ~ Sentimental, deși este conservator și în acțiune. Îi lipsesc convingerile necesare pentru a forța lucrurile. Calitățile sale de bun executant vor egala pe acelea ale Mistrețului în privința plăcerilor culinare.


   Compatibilitatile Boului


   El Bou, ea...:

Sobolan ~ Armonie, liniște, înţelegere, satisfacții. O pereche care promite tuturor prin fericirea lor evidentă. Nu veți fi deloc dezamăgiți!  Foarte compatibili. Căsătorie ex- celentă și relații bune în afaceri. Înţelegere reciprocă și fericire. Vor fi plini de bunăstare împreună.

Bou ~ Pot avea arii de interes comun, dar nu se vor înțelege prea bine. Vor coopera doar cand este necesar. Trebuie să stabiliti mai întai cine este ȘEFUL. Dupa ce l-ati ales, celalalt să se supună total, dar sa spună „DA" cu inima lui.

Tigru ~ Ciocniri de personalitate și atmosferă  încărcată. Nu va exista înţelegere unul pentru altul. Animozități și neîncredere reciprocă. Veti fi cam nemultumit de ea și reciproc. Declaratiile de intenţii nu vor suplini drama dumneavoastra interioară. Autoritatea dumneavoastră nu este suficientă pentru a-i frange adevărata libertate, care este viata ei. NU!

Iepure ~ Nu sunt conflicte majore. Relaţii solide și corespunzătoare. Pot lucra ca într-o echipă. O legătură care se poate face, cu greu, printre lacrimi, dar se poate. „Rodajul“ părților durează și are nevoie de efort și atentie deosebite. Luptați, deci!

Dragon ~ Respect reciproc, relație productivă. Fără diferente mari sau lupte de dominare. Pot coopera pentru binele comun. Perechea personalităților puternice. Dar dacă sunteti prea lent, rămaneți doar prieteni!

Sarpe ~ Legatura voastră este tot ceea ce ați visat candva. Toată problema fericirii constă în a vă găsi unul pe altul. Relație foarte bună, respect reciproc. Vor forma un cuplu productiv și eficient.

Cal ~  Nu va fi o legătură durabilă, trainică. Relații moderate care pot deveni totuși bune. Greutate în comunicare. Admirați-vă, zambiţi-vă, strangeți-vă mainile şi spuneți-vă ADIO. Avionul ei pleacă în curand şi n-o veți mai vedea. Dar are o prietenă foarte bună pe care negreșit trebuie s-o cunoașteți! 

Capra ~ NU! NU! NU! Dar dacă sunteţi curios ...Doar se vor tolera, în sensul bun. O legătură cu puține conflicte și multă indiferenţă. Vor menține relaţii reci. Nu vor coopera foarte bine și nu sunt compatibili.

Maimuta ~ Sunt rezervati unul față de celălalt. Fără conflicte pe față, nu vor găsi o bază comună pentru discuții. Pentru o astfel de ființă nu aveţi prea mult haz. Oricum, nu veți fi capabil să apreciați rafinamentul ei intelectual și nu vă va lăsa să fiți șef. Dar dacă ați în fața altarului, închideți ochii și gandiţi-vă serios să luați lecții de ... căţărat în palmieri.

Cocos ~  În sfarșit, perechea pe care o căutaţi. Nu vă gandiţi prea mult, dar... FESTINA LENTE, altfel se poate speria! Relație excelentă. Cuplu plin de succes, fără dificultăți de comunicare sau de înțelegere. Vor trăi în fericire şi iubire unul cu altul.

Caine ~ Unele animozități și antipatii. Nu au prea multe în comun. Nu vor fi în relații foarte bune. O legătură plină de fericire, înţelegere, armonie, incredere, total respect dar, doar pentru a doua parte a vieții. Dacă nu sunteţi prea grăbit ... 

Mistret ~ S-ar putea spune că a dat norocul peste dumneavoastră. Dar mai întai, găsiți-o! Fără scandaluri sau crize de personalitate. Oarecum compatibili. Relație acceptabilă dar rece. Fără dispute dar şi fără vreo legătură intensa între ei.