Berbec

Berbecul(21 Martie-20 Aprilie) este primul semn zodiacal din semnele de foc si sinteza lui este: Actiune si Directiune.


Generalitati:

           Berbecul apartine elementului de foc: semnul reprezinta energia, curajul si indrazneala, iar ca semn masculin are tendinta de a se aseza in relief.

Nativii au constiinta valorii lor proprii, oricare ar fi mediul pe care il frecventeaza. Semnul personifica verbul "a fi".

Berbecul este un semn care marcheaza solstitiul de primavara, adica o rascruce a anotimpurilor si in acest sens el este un semn cardinal, care reprezinta focul in plina activitate si insusiri care fierb: vointa puternica, spirit curajos, putere de executie, lider. Ambitie, spirit de intreprindere, dorinta de a se afirma,spirit de patrundere a lucrurilor, independenta, activ, si mai ales, dorinta de a fi pe primul plan si de a conduce. Berbecul este condus de intelect; el insa trebuie necontenit sa-si supravegheze energia, petru ca aceasta sa nu mearga dincolo de ceea ce i-a dictat ratiunea.

Ca sa se manifesteze sub cel mai interesant plan, semnul are nevoie de un stimulent si, de altfel, nativul simte necesitate luptei sub o forma sau alta, cautand mereu sa fie in primul rand. 

Foarte optimist si entuziast, Berbecul este apt să se angajeze în întreprinderi, dar adeseori acestea sunt prea vaste pentru a le duce la bun sfarsit. In cazul unei bune configurațiuni, adică atunci când planeta directoare a semnului, Marte, este bine aspectata, Berbecul este invincibil. Nativul este scânteietor în toate actele lui și-și gaseste elementul pretutindeni unde este miscare. Cel mai scump vis al său este să comande, oricare ar fi domeniul de comandă: religie, armată, afaceri, prietenii, partide de plăcere.

Cel mai mare defect al lui este de a-si baga nasul în treburile altora. Faptul poate fi atribuit numai marelui izvor de energie, pe care-l poseda si ca sa se descotoroseasca de acest defect, nativul va trebui să folosească puterea interioară, care îi da impulsul stiut spre a-si gasi un ideal si sa-si concentreze calitățile de comandă pe o cale constructiva, trasată dinainte. Astfel, si numai astfel, isi va economisi fortele sau le va intrebuinta in vreun scop definit. In general, trebuie să mai specificăm, că nativul din Berbec este intotdeauna foarte personal, readucând totul in funcție de sine însuși. Aparține, prin gen, categoriei forjelor egoiste, in sensul cel mai larg al cuvântului. Toată lumea trebuie să ştie, că el, și numai el, este făuritorul unei opere, chiar dacă aceasta are un scop umanitar : Berbecul da rare ori inapoi !

Parintii, care au un copil nascut în Berbec, trebuie sa ia bine seama, caci vioiciunea și neastamparul copilului pot îndemna pe parinti la corectiuni severe, dar acestea trebuiesc să fie facute cu mare bagare de seama, fiindcă focarul de energie interioara ar putea să aibe tendinta sa se sublimeze în vicii. Parintii respectivi vor purta o mare responsabilitate și nu vor trebui să arate copiilor decat exemple și precepte de cea mai pură şi cea mai nobilă substanta. Acest semn este cel mai impresionabil dintre semnele zodiacului iar deprinderile contractate în timpul copilariei, învățăturile capatate in prima tinerete, se vor prinde de copil sau de tanar toata viata. 


Caracter:

         Nativii din Berbec, au un caracter bun, sunt altruisti, ajuta pe cel neajutorat, cu bunavointa si modestie, dar cu un aer de autoritate, întotdeauna. Sunt indrazneti, întreprinzatori, dar isi schimba mereu telul, sunt destoinici sa intreprinda tot felul de lucruri si poti sa dai peste ei, la scurte intervale de timp, dedandu-se la varii ocupatii. Oamenii sunt pasionati și nestatornici, reactioneaza prompt la o injurie. Pot fi politisti excelenti, sau pot comanda în orice alt domeniu.

Femeile sunt foarte aprinse, dar, isi aleg barbatul cu grija. Fiindca sunt autoritare şi ştiu ce vor, işi caută jumatate. Odată găsit, de cele mai multe ori, femeia devine roaba lui, dar nu în sensul unei robii nevoite, sau legată de simturi, ci bazată pe o idee de autoritate a bărbatului şi de ajutorul ce el il poate da.


Destin:

    Viata agitata. Ceea ce vor dobandi, le va fi adeseori disputat. Situatiile sociale obtinute pot fi pierdute brusc prin incidente violente, prin faliment, etc. Calitatile nativului Berbec vor atrage prietenii sigure, care vor da o mana de ajutor in momentele dificile; vor atrage insa, pe de alta parte, invidie multa.


Boli:

         Nativii din Berbec au un temperament bilioso-nervos. Din punct de vedere fiziologic si al caracteristicilor psihologice, influenta semnului pare a se manifesta mai cu seama, printr-o mare activitate a glandelor suprarenale. Hormonul acestor glande secreteaza andrenalina, care da o activitate violenta si trecatoare, o activitate de lupta. Ea mobilizeaza zaharul din organism, efortul este intens si dureaza putin. Aceasta predominare glandulara, determina caracterul nativilor din Berbec, care sunt, dupa cum stim: curajosi, vioi, suparaciosi, putin perseverenti si se plictisesc repede cand nu isi ating scopul. Tot datorita acestei predominari glandulare si a spiritului de aventura, acesti nativi sunt predispusi la accidente. Bolile lor sunt acelea care se manifesta prin febre puternice, eruptii pe cap si pe fata.

     "Must do":

           O suta de lucruri in acelasi timp si toate perfecte. Iată ce-ti doresti tu, cu caracterul tau de Foc, sa obtii si sa realizezi. Normal ca ai atacuri de panica; cum e posibil sa fi mereu cea mai bună? și imaginea foarte buna pe care o ai despre tine? Nu e usor să pastrezi imaginea eternei invingatoare. Nu uita ca realitatea ne ofera mereu surprize si înfrangeri, pe care trebuie să le privesti cu ,,filozofie", acceptandu-le cu intelepciune. Revolta si furia, sunt aproape intotdeauna neproductive, si la fel de periculos este si sa te refugiezi, instinctiv, in iluzoriul avantaj pe care ti-l ofera scuza unei afecțiuni psihice ! Tine minte acest lucru, pentru ca, in cazul unui astfel de refugiu va trebui să te obisnuiesti cu palpitatiile, bufeurile, alergiile de toate timpurile.