Balanta

Balanta(23 Septembrie-23 Octombrie) este un semn de aer și drept urmare schimbător, inteligent și sociabil. Este un semn cardinal, acel al solstițiului de toamnă și pot fi asimilat cu aerul în mişcare, fie că acesta este un tunt răcoritor și rece, fie că este puternic sau violent. Aceasta va depinde de precumpănirea lui Venus sac a lui Saturn. Persoanele născute in Balanta, semn masculin, ştiu să se adapteze şi să se dea după mediul in care sunt chemate să trăiască, însă se supun cu greu acestui mediu.

Principiul Balanţei este de a lucra, pe atat cât va fi cu putinţă, prin căi paşnice și liniştite, căci a porunceşte Venus. Semnul se va strădui să ajungă la ideia aceasta, statornicind între oameni, reguli şi logica. Persoana va fi în căutarea armoniei, a fortelor opuse, pe care se va strădui să le împace. Verbul semnului va fi ,,a echilibra". Acest echilibru insă nu se stabileşte fără caznă şi aici intervine rolul lui Saturn. Persoana are instinctul natural de a se feri de orice violenţă, la care nu va consimti decât constrâns de o necesitate absolută.

Ea posedă talentul să-şi execute planul, fără a-şi arăta adevărata intentie şi ajunge la capăt färă a avea o mare trudă, cel putin in aparentă. Nativul este sensibil, rafinat, simpatic, artist și delicat. Găsești in el dragostea pentru justitie, pentru pace, pentru linişte, amabilitate, generozitate, curtenie, dar o fire mereu schimbătoare. Această din urmă caracteristică ti-o dă noţiunea de Balanţă, al cărui echilibru, o nimica toată il poate strica. Adeseori, se observă la persoana respectivă schimbări de dispoziţie, care merg de la cea mai vie exaltare, la depresiunea cea mai adâncă.

Mai există însă şi o altă categorie de nativi care sunt aşa de perfect echilibraţi, încât orice activitate le pare imposibilă: sunt acei care îşi amână proiectul de azi pe mâine. In general, cea mai mare calitate a lor este afabilitatea. Reuşita lor va fi laolaltă cu alții și mai ales acolo unde căile artei se pot manifesta sub forma de : teatru, dans, literatură, pictură. Eleganța e mult preţuită de aceşti nativi. Una din caracteristicile semnului fiind dorința neintrecută de „a plăcea la toţi", vom intâlni adesea nativi, care vor fi gata ca să consimtă la totul, numai şi numai pentru a fi pe placul cuiva.

Parinţii şi educatorii unui copil în Balanta, vor trebui să cultive in copil o mai multă tărie de caracter, astfel ca aceşti copii să fie ori curat afirmativi, ori curat negativi, căci lingușirea i-ar putea opri să ia o atitudine în anumite ocaziuni grele ale vieții.


Caracter:

       Nativii Balantei sunt inteligenti, le place să filozofeze şi să mediteze. Am putea spune că ar putea să se surpe tot in jur, fără să le pese. Au o dorintă innăscută de echitate, de justiţie şi posedă o mare valoare morală. Faptul că sunt nehotăriti, este tocmai fiindcă ezita, fiindu-le teamă să nu facă vreo eroare.

Au un simt sigur si le repugna tot ce nu este armonic. Bărbații sunt subtili, se informează despre tot, inteleg tot; cu greu spun cuiva, ceva neplăcut. Adeseori ies uşor din promisiunile făcute printr-un argument de spirit teoretic al justiției.

Femeile sunt grațioase, au gust și o curiozitate insinuantă. Sunt mari maestre ca să-şi ţină în frâu şi in bună pace pe mai mulți pretendenţi care s-ar gelozi din pricina lor. Sunt foarte cochete. Viața este mai fericită pe planul social decât pe cel intim, familiar. Sunt riscuri de neînţelegere şi de stadă cu cei de aproape, bărbat, femeie, frați, surori, copii, nepoţi. Procese de familie în perspectivă, cu rezultate deplorabile.


Boli:

      Temperamentul acestor nativi este bilioso-sanguin. Predominarea lobului posterior al hipofizei este constantă. De aceea caracterul va fi emotiv, câte odată hipersensibil. La unii nativi, persistă și în starea adultă activitatea glandei numită Thimus, care la pubertate ar trebui să se dizolve. Ne vom afla atunci în fața unui nativ care va avea ceva de copil in fiinta şi înfăţişarea lui.

Balanta e făcută din două talere și cu tija la mijloc. Simbolul ei arată organul care va fi de preferinţă atins, in caz de boală: cele două talere sunt cei doi rinichi, iar tija este şira spinării. Bolile curente vor fi: lumbago, colici nefritice, nevralgie renală, nefrită sau uremie.


Must Do:

      Caracteristic pentru cele născute în zodia Balanței, este echilibrul psihic foarte puternic şi delicat în acelaşi timp. Astfel, resimt, de exemplu, foarte puternic lipsa armoniei în familie. Tocmai din acest motiv, trebuie să încerci să construieşti în jurul tău o atmosferă cât mai senină, caldă şi care să-ți creeze un sentiment de împlinire. În caz contrar, echilibrul tău emoțional poate suferi foarte uşor modificări ce ar putea duce, chiar dacă într-un timp destul de lung, la o stare de anxietate cronică. Dacă se ajunge într-o astfel de situație, ține minte, chiar dacă numai cu titlu informativ, că de aici şi până la afecțiunile hormonale, nu mai e decât un pas: ovarele, tiroida, glandele supra- renale, pot deveni ţintă ale acestor afecţiuni. Sigur că există un remediu. De exemplu, cu siguranţă există în viaţa ta o figură cheie, o persoană căreia tu îi dai prea multe responsabilități, știi în schimb ce ar trebui să faci? Încearcă să devii mai autonomă, mai independentă: încearcă să zborii cu propriile aripi! Salvarea va veni ca prin minune!